Bageterii Boulevard se v Česku daří. Fastfoodový řetězec tu otevřel již 61 poboček a plánuje další expanzi do zahraničí

Pobočka Bageterie Boulevard Samo451 / Shutterstock.com

Mezi největší tuzemské fastfoodové řetězce se již léta řadí také Bageterie Boulevard, která spadá pod společnost Crocodille. Síť tohoto fastfoodu se v poslední době rychle rozrůstá. V Česku má již 61 poboček a další se nachází také na Slovensku. Započala i širší globální expanze, pobočky mají v příštích měsících vyrůst v sousedním Německu. Na více poboček se mohou těšit i zákazníci dalších oblíbených fastfoodů v České republice.

Přečtěte si také

Víte, které potraviny byste neměli ohřívat v mikrovlnce? Pozor na vejce i hořlavé chilli

Bageterie Boulevard expanduje

Pobočky řetězce Bageterie Boulevard se v rámci České republiky dlouhodobě nacházely zejména v obchodních střediscích nebo centrech větších měst. V poslední měsících se ale částečně proměnila strategická koncepce, neboť firma začala ve velkém expandovat i na tuzemské dálnice nebo významnější silnice.

Mezi nejnovější přírůstky se řadí třeba pobočka na dálnici D8 ve směru z Prahy na Ústí nad Labem, konkrétně v blízkosti Siřejovic, a to u čerpací stanice OMV, jež tu dlouhodobě funguje. Nová pobočka nabízí 70 míst k sezení a v létě bude zákazníkům k dispozici také dětské hřiště nebo venkovní prostory.

Fastfood má v Česku již 8 drive-inů

V posledních měsících společnost otevřela i několik nových BB Drivů. Nachází se třeba ve Vestci u Prahy, na dálnici D5 v obci Rudná nebo v Praze na Hornoměcholupské ulici. Zmíněná nová pobočka na dálnici D8 je v pořadí již osmou pobočkou se službou drive-in.

Firemní strategie značky Bageterie Boulevard hovoří o tom, že v budoucnu se má tento podnik nacházet na všech klíčových dálnicích po celé České republice. Cílí hlavně na taková místa na českých dálnicích, jež se nacházejí v blízkosti větších měst.

Konkrétně nová pobočka na D8 je jen pár kilometrů od měst Roudnice nad Labem a Lovosice, které tak z nové provozovny mohou rovněž těžit. Bageterie Boulevard totiž nabízí spotřebitelům i službu BB Domů, kterou má každý možnost využít pro dovoz jídla i nápojů.

Chuťovky s mozzarellou a rajčatovou salsou
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Chuťovky s mozzarellou a rajčatovou salsou

Chuťovky s mozzarellou a rajčatovou salsou jsou lahodné jednohubky z bagety. Vychutnáte si je na zahradní párty, letní grilovačce i silvestrovské oslavě.

Chuťovky s mozzarellou a rajčatovou salsou
Kuřecí stripsy
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Kuřecí stripsy

Kuřecí stripsy, někdy také nugetky nebo řízečky, jsou šťavnaté a milují je snad všichni. Tyto křupavé řízečky z menších kousků kuřecího masa skvěle chutnají a servírovat je můžete v tortille, s opečenými bramborami nebo jen tak s chutným dipem.

Kuřecí stripsy

Uvažuje se i o expanzi do Polska

Pokud řetězec Bageterie Boulevard ještě neznáte, orientuje se hlavně na obložené bagety, patatas, polévky, saláty nebo dezerty. Nabízí i snídaně. První pobočka byla otevřena již v roce 2003, a to v pražských Dejvicích na Vítězném náměstí. Od té doby se fastfoodu podařilo získat svou pozici na tuzemském trhu.

Firma se úspěšně prodrala náročnou koronavirovou pandemií, během které společnosti rapidně propadly tržby. V posledních dvou letech se dostala do plusových čísel a nyní uvažuje o vstup na další evropské trhy. Do úvahy přichází i Rakousko, Maďarsko nebo třeba sousední Polsko.

Jídlo z KFC WUTTISAK PROMCHOO / Shutterstock.com

Více poboček budou v Česku mít i další oblíbené řetězce

Pokud se neřadíte mezi fanoušky Bageterie Boulevard, možná vás alespoň potěší zprávy od dalších velkých fastfoodových řetězců. Příkladem je třeba KFC, které loni otevřelo devět nových provozů, a to třeba v Mostě, Berouně, Strakonicích nebo v Litoměřicích. Další nové pobočky se mají otevřít i v roce 2024 a firma se plánuje zaměřit hlavně na menší města. Několik nových poboček v Praze či na území Brna plánuje otevřít také nový řetězec Popeyes, který svůj první provoz na pražském Václavském náměstí otevřel teprve před pár měsíci.

Nárůst počtu poboček před pár týdny ohlásil i McDonald’s, a to nejen v České republice. Do roku 2027 chce po celém světě otevřít více než deset tisíc nových provozů. V rámci České republiky McDonald’s v poslední době otevřel třeba kousek od Kolína nebo v severočeském Litvínově. Chystají se i další.

Zdroj: Bageterie Boulevard, iDNES