Milujete Big Mac omáčku? Udělejte si ji doma podle receptu bývalého kuchaře McDonald's

Žena drží Big Mac Live heavenly / Shutterstock

Milujete McDonald's a přemýšlíte, jak se některé omáčky asi vyrábějí? Máme pro vás recept na jednu z nejoblíbenějších omáček, kterou si dává snad každý návštěvník tohoto fastfoodového řetězce. A nejlepší na tom je, že recept prozradil bývalý zaměstnanec McDonald's.

Přečtěte si také

Luxusní dort se sýrovou náplní: Výborný borůvkový cheesecake zvládne upéct každý

Proč je Big Mac tak oblíbený?

Není žádným tajemstvím, že Big Mac je jednou z nejpopulárnějších položek v oblíbeném řetězci rychlého občerstvení. Jeho obliba je čím dál tím větší a může za to především jeho charakteristická omáčka, která je nezbytnou součástí tohoto burgeru.

Kuchař promluvil

Je tedy pochopitelné, že mnoho z nás by rádo znalo recept, aby si mohlo tuto omáčku připravit doma, a povýšit tak své domácí hamburgery na úplně novou úroveň dokonalosti. A právě my ho pro vás máme.

Kuchař Mike Haracz nepracuje jako kontrolor kvality nebo manažer v McDonald's. Jako bývalý hlavní kuchař této společnosti se proměnil ve znalce mnoha gurmánských tajemství, které ochotně sdílí se svou online komunitou na TikToku. Patří mezi ně i odhalení tajného receptu na omáčku Big Mac, kterou milují lidé po celém světě.

Jak připravit oblíbenou omáčku?

Všechny suroviny potřebné pro oblíbenou omáčku obvykle máme doma, proto si ji snadno připravíme. Zvlášť když to vůbec není náročné! Pojďme tedy na věc.

Co potřebujeme?

  • Jednu skleničku majonézy
  • Sladké okurky
  • Hořčici (jakoukoliv)
  • Vinný ocet
  • Mletou papriku
  • Cibulový prášek
  • Sypaný česnek
  • Bílý pepř

Jak postupovat?

  1. Tatarskou omáčku dáme do větší misky. Přidáme čtvrt šálku sladkých okurek, dvě lžíce hořčice a jednu lžičku bílého vinného octa. Následně přisypeme koření, které vytvoří tu správnou chuť.
  2. Do vytvořené zálivky přidáme jednu a čtvrt lžičky papriky, jednu lžičku cibulového prášku, jednu lžičku sypaného česneku a osminku bílého pepře.
  3. Následně vše smícháme dohromady a dochutíme.
  4. Omáčku necháme odležet asi 30 minut v ledničce.

Do omáčky nepřidáváme žádný kečup. Červenou barvu získáme pomocí práškové papriky, která omáčku obarví a zároveň dochutí.

Miska s domácí omáčkou Alexander Prokopenko / Shutterstock

Kdy rozhodně nechodit do McDonald's?

Kuchař, který několik let pracoval ve společnosti McDonald's, získal jisté zkušenosti a znalosti. Co nám radí? Podle jeho názoru není vhodné, abychom prodejny rychlého občerstvení navštěvovali kolem půl jedenácté dopoledne, protože v té době restaurace McDonald's obvykle přecházejí ze snídaňového na polední menu, takže je poměrně obtížné objednat si buď pozdní snídaňový McMuffin nebo časný polední Big Mac.

Zároveň nedoporučuje ani pozdní večerní návštěvy, protože naše tělo nedokáže takovou kalorickou bombu rychle zpracovat a samotné trávení může trvat někdy i celou noc.

Zdroje: foodandwine, topsecretrecipes