Vaření

„Svačinky, které děti baví a motivují k jídlu, v obchodě nekoupíte,“ říká blogerka Lenka Matušková z Veselých svačinek
Zelené a černé fleky na bramborách: Jedny jsou nebezpečné, druhé můžete v klidu sníst
Nepleťte si je v kuchyni: Solamyl, kukuřičný škrob a jíška nejsou to samé. Každý se hodí jinam
Řízky jako od babičky: Stačí je namočit, budou měkké, šťavnaté a doslova se rozpadnou na jazyku
Zapomeňte na bujón: Neaktivní droždí ochutí vývar i pomazánky zdravěji i lépe
Kvíz: Najedli byste se na Slovensku? Zákeřný test, který řekne, jestli byste zůstali o hladu
Mikrovlnka zvládne uvařit těstoviny lépe než hrnec na plotně, tvrdí odborníci a poslední studie jim dává za pravdu
Kvalitní kuřecí poznáte v obchodě i podle hmatu. Stačí na něj trochu zatlačit
Když se pánev loupe a škrábe, je čas na výměnu. Poškozený povrch uvolňuje toxiny do jídla
Vývar je základ. Jeho chuť ale pokazí špatné pořadí ingrediencí, umělá dochucovadla i bujony
Ne, nezdá se vám to. Některá jídla jsou lepší až den po uvaření, potvrzují vědci
Koprová polévka: Nejčastěji chybujeme při její přípravě špatným načasováním kopru a převařeným vývarem
Naklíčený česnek a cibule nepatří do koše. Podle odborníků i kuchařů se dají skvěle využít v kuchyni
Masová kapsa je oblíbená po celém světě. Pokazit ji můžete špatným řezem i nevhodnou náplní a tepelnou úpravou
Mokrý tvaroh, špatné kynutí i studená voda, tohle jsou nejčastější chyby při přípravě ovocných knedlíků
Maso tvrdé jako bota? Vsaďte na trochu kypřicího prášku, změkne a bude se skoro rozpadat
Do poctivé rajské omáčky nepatří kečup ani bujón. Naučte se ji vařit tak, jak to dělaly naše babičky
Umýváte syrové maso před vařením? Můžete si pěkně zavařit, pozor na křížovou kontaminaci
Co udělat s květy pažitky? Jsou jedlé, výborné a plné vitamínů. V jídle dokážou nahradit část soli
Proč byste měli vždy proplachovat rýži? Může v ní být hmyz, který okem ani nepostřehnete