Vaření

Rozlučte se s prskajícím olejem a zamaštěným sporákem při smažení. Pomůže kombinace octa a soli
Proplachování, sůl i stupeň vaření: Nejčastější chyby při vaření rýže, kvůli kterým jíte nevábnou hmotu
Žebříček nejlepších českých polévek podle turistů: Zachutnala jim rajská i kulajda, vítěz nepřekvapil
Omáčku už nebudete nikdy zahušťovat moukou. Podle odborníků existují rychlejší a hlavně zdravější způsoby
Rychlé, ale za jakou cenu? Bujón a masox mají do poctivého vývaru na míle daleko, ani tělu neprospívají
Spěch, sůl i loupání: Chyby při vaření brambor, kvůli kterým jíte „vatu“
Měli byste vařit vývar s pokličkou, nebo bez? Důležité je nezapomenout na „táhnutí“
Kvíz: Mýty versus fakta o houbách. Češi často věří nesmyslům, otestujte se, jestli znáte pravdu
Šťavnaté bedly v trojobalu plněné mletým masem a sýrem. Recept co nadchne i ty, kteří běžně houby nevyhledávají
Podobně jako u rýže, i u těstovin číhá nebezpečí otravy. Na vině je stejná bakterie
Krev ve vajíčku: Jak zjistit, kdy je bezpečné ho sníst a kdy ho radši vyhodit
Rozlučte se s klasickou strouhankou. Obalovat řízky jde zdravěji, chutněji i křupavěji
Houby, které budou chutnat jako v michelinské restauraci: Zapomeňte na omývání a změňte teplotu
V restauracích roste obliba panýrunku místo klasického trojobalu. Kuchaři oceňují úsporu času i nákladů
Nejlepší dýňová polévka, jakou jste kdy jedli. Celou ji připravíte v jednom hrnci
Solamyl, kukuřičný škrob a jíška: Jaký je mezi nimi rozdíl? Liší se chutí, použitím i kaloriemi
„Svačinky, které děti baví a motivují k jídlu, v obchodě nekoupíte,“ říká blogerka Lenka Matušková z Veselých svačinek
Zelené a černé fleky na bramborách: Jedny jsou nebezpečné, druhé můžete v klidu sníst
Řízky jako od babičky: Stačí je namočit, budou měkké, šťavnaté a doslova se rozpadnou na jazyku
Zapomeňte na bujón: Neaktivní droždí ochutí vývar i pomazánky zdravěji i lépe