Vaření

Bramborový salát a 10 surovin, kvůli kterým se Česko hádá každý Štědrý den. Shoda panuje jen na bramborách
Vinná klobása: Češi ji milují na štědrovečerní hostinu, často ale dělají při přípravě chybu a pak praskne
„S mamkou jsme vánočku bez soli musely vyhodit. Byl to propadák,“ přiznává Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni
Uzené kuřecí filety z Lidlu jsou virální hit. Přidají porci bílkovin a regály se kvůli nim prázdní
Klasické strouhance dejte sbohem. Obalovat řízky jde zdravěji, chutněji i křupavěji
Nemusíte vylévat olej po každém smažení. Metoda s kukuřičným škrobem změní vaše vaření
Konec prskání oleje a zamaštěnému sporáku: Pomůže fígl s octem a solí
Mezi druhy smetany ze supermarketů je velký rozdíl. Jedna smetana je nejlepší do dortu a další se hodí jen do polévky
Jezte ho místo rýže a brambor a vaše srdce vám poděkuje. Bulgur je nenápadný hrdina zdravého talíře
Podzim s nádechem muškátového oříšku: Zvýrazní chuť svařeného vína i perníku, při konzumaci si dejte pozor na množství
Jasmínová, basmati nebo parboiled: Druhy rýže se liší nejen vařením, ale i dobou, po kterou zasytí
Zapomeňte na tuhé řízky. Namočte je a budou měkké, šťavnaté a doslova se rozpadnou na jazyku
Horkovzdušné fritézy jsou hitem roku 2025. Ušetří čas, energii i kalorie. Jejich prodeje vzrostly několikanásobně
Daňčí plec se šípkovou omáčkou: Podzimní recept, který zvládnete doma a stojí zlomek ceny z restaurace
Tajemství Vintage Kitchen: Pavla Hájková prozrazuje, jak z obyčejných surovin vykouzlit jídlo jako z luxusní restaurace
Časté chyby při vaření brambor: Dáváte šanci i naklíčeným kusům a dáváte je do studené vody
Asijské omáčky pod lupou: Hoisin, Teriyaki, Pad Thai i rybí mají každá jinou chuť i použití
Místo klasického trojobalu zkuste panýrunk. Profi kuchaři ho oceňují pro úsporu času i nákladů
Kvíz: Sous-vide, konfitování či demi-glace. Víte, co znamenají tyto výrazy? Neudělejte si v restauraci ostudu
Proplachování, sůl i stupeň vaření: Nejčastější chyby při vaření rýže, kvůli kterým jíte nevábnou hmotu