Vaření

Jezte ho místo rýže a brambor a vaše srdce vám poděkuje. Bulgur je nenápadný hrdina zdravého talíře
Podzim s nádechem muškátového oříšku: Zvýrazní chuť svařeného vína i perníku, při konzumaci si dejte pozor na množství
Jasmínová, basmati nebo parboiled: Druhy rýže se liší nejen vařením, ale i dobou, po kterou zasytí
Zapomeňte na tuhé řízky. Namočte je a budou měkké, šťavnaté a doslova se rozpadnou na jazyku
Horkovzdušné fritézy jsou hitem roku 2025. Ušetří čas, energii i kalorie. Jejich prodeje vzrostly několikanásobně
Daňčí plec se šípkovou omáčkou: Podzimní recept, který zvládnete doma a stojí zlomek ceny z restaurace
Tajemství Vintage Kitchen: Pavla Hájková prozrazuje, jak z obyčejných surovin vykouzlit jídlo jako z luxusní restaurace
Časté chyby při vaření brambor: Dáváte šanci i naklíčeným kusům a dáváte je do studené vody
Asijské omáčky pod lupou: Hoisin, Teriyaki, Pad Thai i rybí mají každá jinou chuť i použití
Místo klasického trojobalu zkuste panýrunk. Profi kuchaři ho oceňují pro úsporu času i nákladů
Kvíz: Sous-vide, konfitování či demi-glace. Víte, co znamenají tyto výrazy? Neudělejte si v restauraci ostudu
Rozlučte se s prskajícím olejem a zamaštěným sporákem při smažení. Pomůže kombinace octa a soli
Proplachování, sůl i stupeň vaření: Nejčastější chyby při vaření rýže, kvůli kterým jíte nevábnou hmotu
Žebříček nejlepších českých polévek podle turistů: Zachutnala jim rajská i kulajda, vítěz nepřekvapil
Omáčku už nebudete nikdy zahušťovat moukou. Podle odborníků existují rychlejší a hlavně zdravější způsoby
Rychlé, ale za jakou cenu? Bujón a masox mají do poctivého vývaru na míle daleko, ani tělu neprospívají
Spěch, sůl i loupání: Chyby při vaření brambor, kvůli kterým jíte „vatu“
Měli byste vařit vývar s pokličkou, nebo bez? Důležité je nezapomenout na „táhnutí“
Kvíz: Mýty versus fakta o houbách. Češi často věří nesmyslům, otestujte se, jestli znáte pravdu
Šťavnaté bedly v trojobalu plněné mletým masem a sýrem. Recept co nadchne i ty, kteří běžně houby nevyhledávají