Nemáte čas vařit? Přinášíme 7 bleskurychlých receptů pro ty, kteří chtějí jíst zdravě, chutně, ale věčně nestíhají

Omeleta s rajčaty, cibulí, kukuřicí a hráškem, posypaná jarní cibulkou Rimma Bondarenko / Shutterstock.com

Při dnešním hektickém životním stylu mnoho lidí nemá čas na to, aby si uvařili zdravé a opravdu chutné jídlo každý den. To ale neznamená, že bychom se měli spokojit s nezdravými fastfoodovými a hotovými náhražkami. Existuje spousta rychlých a snadných receptů na zdravé pokrmy, které můžete připravit i v omezeném čase. Přinášíme vám jich rovnou 7, určitě si nějaký vyberete!

Přečtěte si také

Marshmallows dříve léčily kašel i žaludek. Co mají společného s ibiškem a z čeho se dnes vyrábí?

Quinoa s kuřecím masem a zeleninou

Quinoa je zdravá a výživná obilovina, plná bílkovin, vlákniny a dalších důležitých živin. Stačí ji uvařit v osolené vodě podle návodu na obalu a smíchat s kuřecím masem a různou zeleninou, jako jsou rajčata, okurky a papriky. Pokud chcete, můžete přidat i nějakou omáčku nebo koření podle své chuti.

Vaječná omeleta se šunkou či sýrem

Omeleta představuje rychlý a snadný pokrm, který si můžete připravit během několika minut. Není příliš náročné rozmíchat vejce, přidat oblíbené ingredience, jako například šunku, zeleninu nebo sýr, a upéct. Doporučujeme použít kvalitní vejce a čerstvou zeleninu, aby bylo jídlo co nejzdravější.

Smoothie ze zeleného čaje, borůvek a banánu
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Smoothie ze zeleného čaje, borůvek a banánu

Objevte smoothie ze zeleného čaje s ovocem, které vám dodá energii. Zelený čaj má sám o sobě mnoha pozitivních účinků na naše zdraví. V kombinaci s ovocem dodá tělu řadu prospěšných látek a stane se z něj rychlá zdravá svačinka. Ideální bude také před sportovním výkonem.

Smoothie ze zeleného čaje, borůvek a banánu
Rychlý těstovinový salát
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Rychlý těstovinový salát

Těstovinový salát je sázka na jistotu. Je to rychlé a jednoduché jídlo, do kterého si můžete dát prakticky cokoliv. Zkuste naši variantu se zeleninou, díky které bude salát lehký a osvěžující.

Rychlý těstovinový salát
Rychlá tuňáková pomazánka
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Rychlá tuňáková pomazánka

Pomazánek není doma nikdy dost. A pokud je jejich příprava navíc rychlá a není k nim potřeba příliš mnoho surovin, poslouží jako blesková svačina či večeře pro celou rodinu. A to je také případ tuňákové pomazánky, na kterou budete potřebovat pouze plechovku tuňáka, pomazánkové máslo, cibuli a trochu hořčice.

Rychlá tuňáková pomazánka

Čerstvá zeleninová polévka

Příprava zeleninové polévky je rychlý a jednoduchý způsob, jak si dopřát zdravou a výživnou večeři. Stačí nakrájet různou zeleninu, jako jsou mrkev, celer, cibule, papriky a další, a vařit je v osolené vodě. Pokud chcete, můžete přidat i bylinky nebo koření pro výraznější chuť.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny představují snadný, chutný a rychlý pokrm, který se dá připravit v mnoha variantách. Rajčatová omáčka je ale jednou z nejrychlejších a nejjednodušších. Smíchejte vařené těstoviny s rajčaty, česnekem, bylinkami a sýrem a můžete servírovat.

Smažený steak z lososa s bramborami a zeleninou na dřevěném stole Jacek Chabraszewski / Shutterstock.com

Pečené lososové filety s bramborem

Losos je zdravý a výživný zdroj bílkovin a omega-3 mastných kyselin. Stačí nakrájet brambory a lososové filety. Upečte je v troubě spolu s bylinkami a olejem nebo máslem a máte báječný oběd či večeři.

Ovesné vločky s ovocem

Ovesné vločky představují snadný, chutný a rychlý zdroj energie a vlákniny. Musíte je jen uvařit v osolené vodě nebo mléce a přidat k nim čerstvé ovoce, jako jsou jahody, banány nebo hrozinky.

Smoothie

Příprava smoothie je rychlý a snadný způsob, jak si zajistit potřebné vitamíny a minerály. Smíchejte ovoce, zeleninu, jogurt a led, použijte mixér.

Znáte také nějaký bleskurychlý recept na zdravé jídlo? Podělte se s námi o něj v komentářích!

Zdroj: Kupi