Tesco rozšiřuje speciální slevy pro studenty na nákup potravin. Jak ušetřit 10 % při nákupu?

Nákup v supermarketu Dolezalphoto.cz / Shutterstock.com

Obchodní řetězec Tesco rozšířil oblíbenou desetiprocentní slevu pro studenty s ISIC kartou, která byla dříve platná jen od pondělí do pátku. Nyní platí i o víkendech. Slevu využívají tři čtvrtiny studentů a průměrně s ní utratí 500 Kč. Jedna třetina studentů použila slevový kupón na společný nákup s rodiči.

Přečtěte si také

Vaše avokádo už není úplně „akorát“? Přezrálé určitě nepatří do koše. Poradíme, jak ho zpracovat

Studentská sleva bude i na Slovensku

„Studenti nám řekli, že většinou nakupují o víkendech, obzvlášť když přijedou na koleje v neděli. Proto jsme se domluvili s obchodem Tesco, že rozšíříme naše slevy. Po půl roce fungování je tato sleva velmi oblíbená mezi studenty, a proto rozšiřujeme spolupráci s Tescem i na Slovensko a Maďarsko,“ uvedl v tiskové zprávě Radek Schich, ředitel společnosti GTS Alive, která vydává ISIC karty.

Na co mohou studenti slevu v obchodech Tesco použít?

Studentská sleva platí ve všech Tesco obchodech na celý nákup, včetně zlevněného zboží. Studenti nejvíce kupují mléčné výrobky, ovoce, zeleninu, nealkoholické nápoje, cukrovinky a slané snacky. Zuzana Grinčová, marketingová ředitelka Tesco ČR, v tiskové zprávě uvedla, že kvůli velkému zájmu a pozitivním ohlasům rozšířili slevu i na víkendy. Kupón na 10% slevu s ISIC kartou je v Clubcard aplikaci velmi populární. Studentům se líbí možnost používat aplikaci a oceňují snahu Tesca o udržitelnost a ochranu životního prostředí.

Jak studenti slevy využívají?

Díky spolupráci s ISIC začala více než třetina studentů používat nově věrnostní program Clubcard. Nejčastěji slevu využívají v Praze, Brně a Hradci Králové, kde činí průměrný studentský nákup 500 Kč.

  • Průzkum společnosti GTS Alive mezi 624 studenty ukázal, že tři čtvrtiny z nich už slevu využily, a třetina dokonce každý týden. Většina studentů je ochotna cestovat za slevou, i když nebydlí blízko Tesca. Třetina studentů použila slevový kupón na společný nákup s rodiči.
  • Přes 40 % studentů nakupuje potraviny přibližně jednou za několik dní, čtvrtina jednou týdně a každý čtvrtý student nakupuje jídlo každý den nebo obden. Studenti měsíčně utratí za nákupy potravin od jednoho do tří tisíc korun a většina z nich se snaží vybírat zdravé potraviny. Pouze asi 15 % studentů zdravé potraviny nevyhledává.
Student při nákupu uplatňuje slevu s pomocí aplikace hedgehog94 / Shutterstock.com

ISIC elektronicky v aplikaci Alive App

Na začátku letošního roku se v obchodech a zařízeních po celé České republice testoval nový způsob digitálního ověřování studentských průkazů ISIC a dalších průkazů vydávaných firmou GTS Alive. Tento systém umožní jednodušší prokazování nároku na slevy u partnerů GTS Alive, což se dříve dělalo jen vizuální kontrolou průkazu. Podmínkou je stažení aplikace Alive App.

Kde všude mohou studenti slevy uplatnit?

ISIC karta přináší studentům významné výhody v dopravě, kultuře, stravování i sportu a zábavě. Držitelé karty získají slevy na jízdenky, zvýhodněné vstupné do kulturních zařízení, slevy v restauracích a barech a výhodnější přístup ke sportovním a zábavním aktivitám. ISIC karta tak studentům umožňuje koupit levněji elektro nebo sportovní vybavení a oblečení.

Zdroje: Tesco, Alive, Kupi