Dezerty a sladká jídla

Dezerty a sladká jídla

Hlavní jídla

Hlavní jídla

Nápoje

Nápoje

Omáčky a guláše

Omáčky a guláše

Polévky

Polévky

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Přílohy, pečivo

Přílohy, pečivo

Saláty

Saláty

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání

Saláty

Saláty představují skvělý způsob, jak obohatit jídelníček o potřebné množství vitamínů a minerálů. Připravují se z nejrůznějších druhů zeleniny, ovoce, bylinek, sýrů, masa, ryb nebo těstovin. Mezi oblíbenější české saláty patří bramborový salát, zelný salát, vlašský salát nebo ovocné saláty. K nejznámějším celosvětově známým salátům patří řecký salát, salát Caesar, tabbouleh, coleslaw nebo waldorfský salát. Saláty se často zalévají dresinkem, který může být na bázi oleje, octa, jogurtu, majonézy nebo hořčice. Jsou také vynikajícím zdrojem vlákniny, antioxidantů a vitamínů a pomáhají udržovat optimální hmotnost a zdraví.

Více receptů