Kuskus s chřestem, ředkvičkami a kozím sýrem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
15. května
Kuskus s chřestem, ředkvičkami a kozím sýrem v bílé keramické misce, položené na dřevěném prkénku s dřevěným příborem. Ilustrační foto: A_Lein / Shutterstock.com

Uchopte sezónu chřestu plnými doušky s tímto chutným a zdravým receptem. V tomto lehkém salátu se propojují svěžest chřestu s ředkvičkami a krémová chuť kozího sýra s jemností kuskusu. Pokud nejste fanouškem kozího sýra, nahraďte jej fetou. Tento pokrm představuje ideální způsob, jak využít krátké sezóny chřestu naplno a vychutnat si jeho lahodnou chuť.

Recept

  • 1

    Kuskus zalijte horkým vývarem a nechte ho vsáknout, poté ho načechrejte vidličkou a přidejte jemně nasekanou šalotku a omyté nakrájené ředkvičky.

  • 2

    Připravte si chřest: opláchněte ho, odstraňte tvrdé konce, bílý chřest oloupejte zhruba 2 cm pod hlavičkou až ke spodnímu konci. Oba chřesty svažte provázkem, abyste je mohli snadno vařit.

  • 3

    V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní sůl, cukr a půlku citronu. Vařte zvlášť oba druhy chřestu přibližně 7 minut.

  • 4

    Nakrájejte vychladlý chřest na 2cm kousky. Smíchejte chřest s kuskusem, dochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a čerstvou šťávou z citronu. Nakonec posypte rozdrobeným kozím sýrem.

Zajímavé tipy
  • Pokud máte raději výraznější chuť, přidejte do chřestu před vařením trošku nastrouhaného česneku.
  • Místo kuskusu můžete zkusit použít quinou jako bezlepkovou alternativu.
  • Salát můžete obohatit praženými dýňovými semínky pro zajímavou texturu.
  • Vyzkoušejte také jarní tabouleh s vejcem nebo chřestový salát s čočkou a novými bramborami podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Kuskus s chřestem, ředkvičkami a kozím sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.