1/0
Uchopte sezónu chřestu plnými doušky s tímto chutným a zdravým receptem. V tomto lehkém salátu se propojují svěžest chřestu s ředkvičkami a krémová chuť kozího sýra s jemností kuskusu. Pokud nejste fanouškem kozího sýra, nahraďte jej fetou. Tento pokrm představuje ideální způsob, jak využít krátké sezóny chřestu naplno a vychutnat si jeho lahodnou chuť.
Kuskus zalijte horkým vývarem a nechte ho vsáknout, poté ho načechrejte vidličkou a přidejte jemně nasekanou šalotku a omyté nakrájené ředkvičky.
Připravte si chřest: opláchněte ho, odstraňte tvrdé konce, bílý chřest oloupejte zhruba 2 cm pod hlavičkou až ke spodnímu konci. Oba chřesty svažte provázkem, abyste je mohli snadno vařit.
V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní sůl, cukr a půlku citronu. Vařte zvlášť oba druhy chřestu přibližně 7 minut.
Nakrájejte vychladlý chřest na 2cm kousky. Smíchejte chřest s kuskusem, dochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a čerstvou šťávou z citronu. Nakonec posypte rozdrobeným kozím sýrem.
Líbil se vám recept Kuskus s chřestem, ředkvičkami a kozím sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.