Polentová kaše

Čas přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
16. listopadu 2023
Polentová kaše v bílé misce, pod miskou modrobílá kostkovaná utěrka Ilustrační foto: Svetlana Monyakova / Shutterstock.com

Polentová kaše snadno nahradí tu bramborovou a výborně chutná třeba k masům se šťávou. Polenta je vlastně kukuřičná krupice a v kuchyni najde mnohé využití. Klasická polenta se vaří zhruba hodinu, pokud si však koupíte její instantní variaci, během pár minut bude kaše hotová. V ideálním případě by měla mít hedvábně krémovou konzistenci – bez hrudek a nebýt příliš tekutá.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Do osolené, jemně vroucí vody vsypte polentu a míchejte metličkou, abyste předešli tvorbě nežádoucích hrudek.

  • 2

    Při míchání stále kontrolujte konzistenci, kaše by měla být hotová po pěti až sedmi minutách.

  • 3

    Takto připravenou polentu můžete ještě zjemnit kouskem másla.

Zajímavé tipy

Z instantní polenty hravě připravíte také jablkovou kaši.

Líbil se vám recept Polentová kaše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat