Steak z tuňáka s holandskou omáčkou

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Steak z tuňáka servírovaný na talíři se zeleninovou oblohou Ilustrační foto: mama_mia / Shutterstock.com

Steak z tuňáka s jednoduchou holandskou omáčkou vás ohromí. Tuňák je hotový doslova za pár minut a připravit jej zvládne opravdu každý. Jako přílohu můžete podávat například pečené brambory a chřest.

Ingredience

Steak z tuňáka

Holandská omáčka

Postup přípravy

Steak z tuňáka

  • 1
    Smícháme bylinky, sůl a koření a přilijeme olivový olej a šťávu z limetky.
  • 2
    Vzniklou marinádou tuňáka potřeme a necháme ho alespoň 30 minut odležet.
  • 3
    Potom vkládáme na gril nebo na pánev a opékáme asi 3 minuty z každé strany, aby se propekl, ale zůstal šťavnatý. Jakmile se maso začne dělit, je hotovo.

Holandská omáčka

  • 1
    Do misky nad vodní lázeň vyklepneme 2 žloutky a přilijeme 2 lžíce bílého vína.
  • 2
    Vyšleháme metlou do pěny a dáváme pozor, aby se voda nezačala vařit a žloutky se nesrazily.
  • 3
    Přidáme lžíci hořčice a ochutíme soli a pepřem, nejlépe bílým.
  • 4
    Jak omáčka postupně houstne, pomalu do ní přiléváme rozpuštěné máslo. Bude tak dokonale jemná a lahodná.
Tip
  • Výborně tuňák chutná i s blanšírovaným chřestem nebo grilovanou zeleninou.
  • Kromě holandské omáčky můžete k tuňáku servírovat také studené česnekové aioli nebo salsa verde, případně citronovo-hořčičnou omáčku.

Líbil se vám recept Steak z tuňáka s holandskou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat