1/0
Míchaná vajíčka jsou jedním z nejoblíbenějších jídel k snídani po celém světě. Jejich příprava je rychlá, nenáročná a výsledná chuť potěší – samozřejmě pokud víte, jak na to. Nejčastějšími nedostatky bývají suchost, gumovitá konzistence nebo nevýrazná chuť. Co kdybychom vám ale prozradili trik, díky kterému se z obyčejných míchaných vajec stane lahodný gurmánský pokrm? Místo klasické pánve zkuste využít kouzlo takzvaného „whirlpool efektu“.
Do hrnce nalijte 1 litr vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu.
Mezitím si rozklepněte vejce do misky a jemně je promíchejte vidličkou tak, aby se spojil bílek se žloutkem. Nepoužívejte metličku, aby se do směsi nedostalo příliš vzduchu.
Jakmile voda začne vřít, snižte teplotu. Pomocí lžíce nebo metličky promíchejte vodu ve směru hodinových ručiček, abyste vytvořili vír (tzv. „whirlpool efekt“).
Do středu víru opatrně vlijte rozšlehaná vejce.
Hrnec přikryjte pokličkou a nechte vejce vařit zhruba 20 sekund.
Po uplynutí času vejce jemně vyjměte z vody pomocí cedníku.
Hotová vejce ihned podávejte na talíři a případně dochuťte podle vlastních preferencí.
Líbil se vám recept Dokonalá míchaná vajíčka z hrnce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.