Tvarohové knedlíky

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 68 Kč
Redakce Kupi.cz
3. října 2022
Tvarohové knedlíky přelité máslem na bílém talíři Cuketka / Kupi.cz

Znáte vůbec někoho, kdo by neměl rád ovocné tvarohové knedlíky? Myslíme si, že takových lidí moc nebude! Tato sladká dobrota je totiž jedním z pokrmů, po kterých se oblizujeme až za ušima, jen co na ně pomyslíme.

Recept tvarohové knedlíky vás vyjde na 17 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 68 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 68 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1
    Vyklopte do mísy tvaroh z vaničky, přidejte vejce, špetku soli a všechno dohromady zamíchejte.
  • 2
    Přidejte hrubou mouku, promíchejte a nechte chvíli odpočívat.
  • 3
    Zatímco bude těsto odpočívat, nachystejte si větší hrnec, naplňte jej vodou a přiveďte k varu.
  • 4
    Pokud do receptu používáte čerstvé jahody (anebo jiné čerstvé ovoce), očistěte je, a jsou-li příliš velké, podle potřeby rozkrojte.
  • 5
    Pokud už voda vře a ovoce máte očištěné, je čas se vrátit zpět k těstu.
  • 6
    Těsto tedy vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a jen s malým množstvím mouky jej vyválejte do tvaru válečku o průměru 5 až 6 cm.
  • 7
    Z něj si pak budete moci pohodlně odkrajovat plátky těsta, které rozmačkáte na požadovanou velikost a ovoce do něj opatrně zabalíte. Abyste dosáhli hezkého a pravidelného knedlíku, jemně jej vyválejte do kuličky.
  • 8
    Pokud budete mít místo pravidelných kuliček šišky anebo budou stěny některých knedlíků příliš tenké, vůbec to nevadí. Jen málokdy tyto knedlíky ve vroucí vodě praskají.
  • 9
    Nyní můžete knedlíky opatrně vložit do hrnce s vroucí vodou. Vařte asi jen 5 minut. Poté je opatrně vylovte děrovanou naběračkou.
  • 10
    Knedlíky podávejte s rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem.
Zajímavé tipy
  • S moukou opatrně. Čím víc jí přidáte, tím tužší pak knedlíky budou.
  • Těsto nehněťte. Kdybyste jej důkladně propracovávali, knedlíkům by to neprospělo a byly by pak gumové, napomohli byste totiž rychlejšímu vyvinutí lepku.
  • Používejte hrubou mouku. Pokud vás náhodou napadlo, že byste ji vyměnili za hladkou, není to úplně nejlepší nápad, protože knedlíky by potom byly opět gumovější.
  • Jak tvarohové knedlíky ještě vylepšit? Chcete něco extra? Nahraďte jedno celé vejce dvěma žloutky, knedlíky budou extra bohaté, a navíc budou mít hezčí barvu.
  • S čím se dají knedlíky podávat? S čím chcete. Klidně je posypte tvarohem, polijte zakysanou smetanou, nastrouhejte na ně čokoládu, posypte mákem anebo obalte ve strouhance opražené na másle.

Líbil se vám recept Tvarohové knedlíky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.