Smažený cuketový květ? Možná vás nikdy nenapadlo, že cuketu byste mohli sníst ještě předtím, než dozraje její zelený plod. V degustačních menu dražších restaurací se objevuje i taková delikatesa, jako je smažený cuketový květ. Připravte si jej podle našeho receptu a pochutnáte si jako v drahé michelinské restauraci.
Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a krátce osmahneme česnek nakrájený na plátky, přidáme rajčata pokrájená na čtvrtky a necháme podusit.
2
Do pánve přidáme k zelenině olivy a hrst nasekaných čerstvých bylinek, vše dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku dáme stranou a necháme zchladnout.
3
Mezitím si v misce smícháme ricottu s hrstkou bylinek a dochutíme solí a pepřem. Touto směsí pak plníme cuketové květy – postupujeme velmi opatrně, protože jsou opravdu křehké.
4
Naplněné květy jemně obalujeme v těstíčku z mouky, vína, vajec a kypřicího prášku.
5
Květy smažíme velmi krátce na oleji, který jsme si rozpálili na vysokou teplotu, ze všech stran dozlatova zhruba minutu, déle určitě ne!
Zajímavé tipy
Smažené květy necháme okapat na ubrousku a servírujeme jako přílohu k masu, rybám nebo jen tak s bramborem přelité rajčatovou omáčkou.
Můžete si také připravit pečené cuketové květy. Pečte je v troubě na 190 °C dozlatova.
Líbil se vám recept Smažený cuketový květ v těstíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.