Objevte rychlý recept na hruškovou bábovku ze špaldové mouky! Během hodinky vykouzlíte voňavou dobrotu, na které si pochutná celá rodina. Na tuto bábovku využijete hrušky a špaldovou mouku, takže je trošku zdravější než jiné dezerty.
Recept hrušková bábovka ze špaldové mouky vás vyjde na 9 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte za 36 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 36 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Postup přípravy
1
Nejprve si připravte formu na bábovku – důkladně ji vymažte kouskem změklého másla a vysypejte polohrubou moukou.
2
Troubu si předehřejte na 180 stupňů, ať do ní můžete těsto na bábovku hned dát.
3
Hrušky si oloupejte a nastrouhejte najemno.
4
Žloutky oddělte od bílků a ušlehejte s cukrem nebo medem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté do pěny postupně přidávejte olej a stále šlehejte – měla by získat světlou, krásně nadýchanou konzistenci.
5
Do pěny dále přidejte nastrouhané hrušky včetně šťávy, nasekané vlašské ořechy a šťávu z citronu.
6
Mouku prosejte přes síto a dobře promíchejte s kypřicím práškem, jedlou sodou a skořicí. Postupně směs zašlehejte do těsta.
7
Nakonec si ušlehejte bílky a pomocí gumové stěrky (už nešlehejte) je pomalu zapracujte do těsta.
8
Těsto přelijte do bábovkové formy a ihned dejte péct. Pečte 45 minut a propečení kontrolujte testem špejlí – pokud na špejli neulpí větší kusy těsta, je hotovo.
9
Hotovou bábovku nechte 10 minut odpočinout ve formě, teprve poté vyklopte. Před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.
Tip
Cukr v receptu můžete nahradit 7 lžícemi medu.
Slunečnicový olej můžete nahradit řepkovým.
Líbil se vám recept Hrušková bábovka ze špaldové mouky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.