Tatarák z cukety

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Tatarák z cukety na topinkách servírovaný na talíři Kupi.cz

Tatarák z cukety je další z mnoha receptů, jak využít tuto letní zeleninu ze zahrady. Garantujeme vám, že si pochutnají i milovníci masa, protože tato teplá směs na křupavé česnekové topince se doslova bude rozplývat na jazyku.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Cuketu oloupejte. Skvěle k tomu poslouží škrabka na brambory.

  • 2

    Na struhadle nastrouhejte polovinu cukety nahrubo a druhou půlku najemno. Nastrouhanou cuketu posolte a dejte na pár minut „vypotit“.

  • 3

    Na pánvi si rozehřejte olivový olej a vsypte najemno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, vše orestujte dozlatova.

  • 4

    Přidejte cuketu (vymačkejte z ní přebytečnou vodu), dále podle chuti sójovou omáčku, rajčatový protlak (nebo kvalitní kečup), hořčici a koření. Vše promíchejte a prohřejte.

Tip
  • Místo rajčatového protlaku můžete použít kečup.
  • Tatarák podávejte na topinkách, které potřete česnekem.
  • Směs můžete také ozdobit jarní cibulkou.

Líbil se vám recept Tatarák z cukety? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.