Ovocné knedlíčky s Baileys krémem a kokosem

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Ovocné knedlíčky s Baileys krémem a kokosem naservírované netradičně ve sklenici Martina Lancingerová

Ovocné knedlíky v netradičním provedení s kokosem a Baileys krémem si zamilujete. Plnit je můžete ovocem dle chuti a po uvaření je obalte v kokosu, případně jiné dobrotě. Garantujeme, že se po nich jen zapráší.

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    Do mísy nasypeme krupičku, přidáme tvaroh, rozšlehané vejce a zalijeme zchladlým máslem.

  • 2

    Vypracujeme pružné nelepivé těsto. Necháme 5 minut uležet.

  • 3

    Zatím si v hrnci přivedeme vodu k varu.

  • 4

    Z těsta vyválíme mezi dlaněmi drobné knedlíčky. Těsto by mělo vyjít na 16–18 menších knedlíčků.

  • 5

    Vroucí vodu osolíme a vložíme dovnitř knedlíčky. Vaříme 5 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.

Omáčka

  • 1

    V plecháčku rozehřejeme med s máslem na omáčku, zakápneme limetkovou šťávou a prošleháme.

  • 2

    Teplé knedlíčky dáme do širší mísy a přelijeme omáčkou. Opatrně promícháme, aby se knedlíčky obalily.

  • 3

    Nakonec obalíme v kokosu a necháme zchladnout.

Krém

  • 1

    Tvaroh promícháme s Baileys. Očistíme si ovoce, větší kusy překrájíme.

  • 2

    Do mističky nebo skleničky nalijeme trochu Baileys. Nasypeme část ovoce a přidáme trochu krému.

  • 3

    Vložíme do mističky pár knedlíčků. Opět přidáme ovoce a krém, poté ještě nějaký knedlíček a nakonec ozdobíme krémem a posypeme drcenými pistáciemi.

Tip
  • Do knedlíčků můžete použít jakékoli sezónní ovoce, které vám chutná.
  • Knedlíčky můžete ochutit také krémem ze zakysané smetany s vanilkou a mandlemi, případně tvarohovým krémem s mátou a čokoládou.
  • Skvěle chutná i exotická kombinace manga, smetanového krému s kokosem a mučenkou, případně banán s kiwi, smetanovým krémem s limetou a mátou a kokosovými chipsy.

Líbil se vám recept Ovocné knedlíčky s Baileys krémem a kokosem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat