Salát panzanella

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Salát panzanella naservírovanný na talíři Martina Lancingerová

Salát Panzanella, pocházející z Itálie, je doslova chuťovým zážitkem, který doma snadno připravíte za pár minut. A navíc díky tomu zužitkujete starý chleba.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Chléb natrháme na menší kusy. V míse lehce zakápneme olivovým olejem a osolíme.

  • 2

    Promícháme a rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C (horkovzduch) a pečeme krutony dozlatova. Bude to trvat 10 minut.

  • 3

    Rajčata nakrájíme na větší kusy – větší rajčata na měsíčky, cherry rajčata přepůlíme.

  • 4

    Okurku nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky.

  • 5

    Zeleninu dáme do mísy a zalijeme octem. Necháme 5 minut odpočívat.

  • 6

    Poté zeleninu zakápneme olivovým olejem, přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, lístky bazalky a krutony. Vše důkladně promícháme a servírujeme.

Tip
  • Ideálním octem do receptu je vinný nebo balsamikový.
  • Můžete použít mix různých rajčat, salát pak bude pestřejší.
  • Jde o skvělý způsob, jak zužitkovat starší chleba.
  • Pro zvýšení výživové hodnoty pokrmu můžete přidat kousky ryby (například i konzervovaného tuňáka), anebo natrhanou mozzarellu.

Líbil se vám recept Salát panzanella? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.