Kremrolky s tvarohovým krémem

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Kremrolky s tvarohovým krémem naskládané do pyramidky Martina Lancingerová

Postup přípravy

Kremrolky

  • 1

    Listové těsto vyválíme do tenkého obdélníku. Rádélkem nakrájíme pruhy o síle 2 cm na šířku.

  • 2

    Trubičky na minikremrolky omastíme máslem a pruhy těsta natočíme na trubičky.

  • 3

    Potřeme rozšlehaným vejcem, případně posypeme drcenými oříšky a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 4

    Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme dozlatova.

  • 5

    Trubičky vyndáme z upečených kremrolek ještě zatepla a necháme vychladnout.

Krém

  • 1

    Smetanu vyšleháme do tuha.

  • 2

    Tvaroh osladíme moučkovým cukrem a přidáme semínka z vanilkového lusku. Zlehka vmícháme do smetany.

  • 3

    Krém přendáme do sáčku s řezanou trubičkou a naplníme jím kremrolky.

  • 4

    Hotové kremrolky skladujeme v lednici a před podáváním je posypeme dle chuti moučkovým cukrem.

Tip
  • Ideální listové těsto na přípravu kremrolek je to máslové. Máslo mu totiž dodá vláčnost a příjemnou chuť i vůni.
  • Pro lepší manipulaci s těstem při přípravě receptu volte raději chlazené listové těsto.
  • V obchodě koupíte i již rozválené těsto připravené na pečicím papíře.
  • Zvolené množství těsta vystačí cca na 2 plechy.

Líbil se vám recept Kremrolky s tvarohovým krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.