Kremrolky s tvarohovým krémem
Martina Lancingerová
Kremrolky s tvarohovým krémem jsou lahodný dezert, který si zamilují malí i velcí. Kombinace křehkého nadýchaného těsta obaleného v oříšcích s jemným krémem ušlehaným ze smetany a tvarohu vás zaručeně dostane.
Recept kremrolky s tvarohovým krémem vás vyjde na 11 Kč za 1 porci.
12 porcí uvaříte
za 132 Kč.
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
Kremrolky
-
Listové těsto vyválíme do tenkého obdélníku. Rádélkem nakrájíme pruhy o síle 2 cm na šířku.
-
Trubičky na minikremrolky omastíme máslem a pruhy těsta natočíme na trubičky.
-
Potřeme rozšlehaným vejcem, případně posypeme drcenými oříšky a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme dozlatova.
-
Trubičky vyndáme z upečených kremrolek ještě zatepla a necháme vychladnout.
Krém
-
Smetanu vyšleháme do tuha.
-
Tvaroh osladíme moučkovým cukrem a přidáme semínka z vanilkového lusku. Zlehka vmícháme do smetany.
-
Krém přendáme do sáčku s řezanou trubičkou a naplníme jím kremrolky.
-
Hotové kremrolky skladujeme v lednici a před podáváním je posypeme dle chuti moučkovým cukrem.
Tip
- Ideální listové těsto na přípravu kremrolek je to máslové. Máslo mu totiž dodá vláčnost a příjemnou chuť i vůni.
- Pro lepší manipulaci s těstem při přípravě receptu volte raději chlazené listové těsto.
- V obchodě koupíte i již rozválené těsto připravené na pečicím papíře.
- Zvolené množství těsta vystačí cca na 2 plechy.
Líbil se vám recept Kremrolky s tvarohovým krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat