Zelňačka se sušenými švestkami

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 88 Kč
Redakce Kupi.cz
12. června
Zelňačka servírovaná v bílém talíři, na dřevěné desce natřené na bílo, lžíce vedle talíře Lamart.cz

Zelňačka se sušenými švestkami má velmi nevšední chuť, která vás jistě zaujme. Navíc je vylepšená lahůdkovým droždím, jemnými ovesnými vločkami a himálajskou solí, rozhodně tedy bude stát za to.

Recept zelňačka se sušenými švestkami vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 8 porcí uvaříte za 88 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 88 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Kysané zelí pokrájejte na menší kousky. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a cibuli také na kostky.

  • 2

    Zelí dejte do hrnce a přidejte bobkové listy spolu s novým kořením.

  • 3

    Zelí zalijte vodou, aby bylo úplně ponořené, a vařte jej 20 minut.

  • 4

    V druhém hrnci na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte kmín, papriku a krátce osmahněte.

  • 5

    Přisypte brambory, ovesné vločky, červenou čočku, sušené švestky a sůl. Vše zalijte 1,6 l vody. Vařte asi 25 minut do změknutí brambor.

  • 6

    Přidejte vařené kysané zelí a ještě chvilku společně povařte.

  • 7

    Nakonec dochuťte lahůdkovým droždím a zjemněte rostlinnou smetanou.

Tip

Vyzkoušejte také poctivou zelňačku s klobásou.

Líbil se vám recept Zelňačka se sušenými švestkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.