Zelený chřest s citronovou omáčkou

Časová náročnost: 35 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 292 Kč
Redakce Kupi.cz
7. června
Zelený chřest s citronovou omáčkou na bílém talíři, lžíce s omáčkou položena na bílém talíři a vidlička vedle talíře Lamart.cz

Zelený chřest s citronovou omáčkou báječně vypadá a ještě lépe chutná. Tato jarní nízkokalorická zelenina je plná draslíku, vápníku, hořčíku a dalších vitamínů. Podávejte ideálně s brambory a můžete dochutit také nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy osmaženými na másle dozlatova.

Recept zelený chřest s citronovou omáčkou vás vyjde na 73 Kč za 1 porci. 4 porce uvaříte za 292 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 292 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Máslo (150 g) nakrájejte na kostičky. Dejte do sáčku a následně do mrazáku.

  • 2

    Zelený chřest oloupejte ve spodní třetině a odstraňte dřevnaté konce. Chřest umyjte a vařte v paře 6–9 minut.

  • 3

    Oloupejte šalotku, nakrájejte ji nadrobno a na másle (25 g) nechte zesklovatět.

  • 4

    Přilijte bílé vino, přiveďte k varu a zredukujte na polovinu. Přidejte horký zeleninový vývar a svařte na cca 75 ml.

  • 5

    Omáčku sejměte ze sporáku. Metličkou postupně zašlehávejte kousky studeného másla. Omáčku ochuťte solí, bílým pepřem a citronovou kůrou.

  • 6

    Chřest osolte, přelijte citronovou omáčkou a ozdobte petrželkou.

Tip
  • Chřest můžete také uvařit – svažte jej do malých svazečků, aby s nimi dalo snadno manipulovat. Vaří se ve vzpřímené poloze tak, aby se silné konce stonků vařily ve slané vodě, zatímco křehká poupata pouze v páře.
  • Vyzkoušejte také další chřestové recepty, například chřest v sýrové krustě s bylinkami nebo chřestový krém se špenátem.

Líbil se vám recept Zelený chřest s citronovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat