Chřestový krém se slaninou a baby špenátem

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Chřestový krém servírovaný jako cappuccino v hrnečku Kupi.cz

Chřestový krém s opečenou slaninou si zaručeně zamilujete. Navíc je servírovaný netradičně jako cappuccino, bude tedy nejen potěšením pro gurmány, ale také skvělým zážitkem.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Chřest očistíme a odřízneme dřevnaté konce. Nakrájíme na kousky a hlavičky chřestu odložíme stranou.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidáme chřest bez hlaviček, zalijeme vodou, vsypeme rozdrobený bujón a na mírném ohni vaříme 20 minut.

  • 3

    Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložíme plátky slaniny, překryjeme je dalším listem pečicího papíru a zatěžkáme druhým plechem. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut na 180 °C.

  • 4

    Hlavičky chřestu krátce orestujeme v pánvi na rozehřátém másle. Vložíme je do misky a dáme stranou.

  • 5

    Do hrnce přilijeme smetanu a povaříme. Odstavíme z plotny, přidáme baby špenát, promícháme a směs rozmixujeme tyčovým mixérem.

  • 6

    Hotovou polévku přelijeme do hrnků. Podáváme ozdobené hlavičkou chřestu a nalámaným slaninovým chipsem.

Líbil se vám recept Chřestový krém se slaninou a baby špenátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.