Anglický roastbeef s pikantní omáčkou

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 928 Kč
Redakce Kupi.cz
1. března 2023
Rostbíf servírovaný na dřevěném kuchyňském prkénku. Lamart.cz

Roastbeef nebo také rostbíf je hovězí pečeně připravovaná po anglicku, což znamená, že má maso zůstat uprostřed růžové. Příprava tohoto pokrmu je vcelku jednoduchá a výsledek jistě uspokojí i náročné strávníky.

Recept anglický roastbeef s pikantní omáčkou vás vyjde na 232 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 928 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 928 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

Příprava masa

  • 1

    Maso očistěte od blan a tuku, pak důkladně vetřete marinádu, kterou jste si připravili z hořčice, oleje, worcesteru, soli a čerstvě namletého pepře. Nechte marinovat minimálně dvě hodiny.

  • 2

    Maso zprudka opečte na pánvi ze všech stran, přendejte na pekáč, nebo na pečicí mřížku a vložte do trouby. Pečte při 150 °C asi půl hodiny. Pokud máte dost času na přípravu, pečte na 65 °C cca 2 hodiny.

  • 3

    Po dopečení vytáhněte roastbeef z trouby a nechte maso ještě asi 15 minut odpočinout, aby se v něm rozložila šťáva. Maso bude nádherně šťavnaté, ani nedopečené, ani přepečené.

Omáčka

  • 1

    Majonézu smíchejte s kečupem, přidejte lžičku worcesteru, pár kapek sójové omáčky a pár kapek tabasca. Důkladně promíchejte a podávejte k roastbeefu.

Líbil se vám recept Anglický roastbeef s pikantní omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.