Tatarský biftek po francouzsku

Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 100 Kč
Redakce Kupi.cz
28. února 2023
Tatarský biftek po francouzsku s dokřupava opečenými bagetkami, servírovaný na bílém talíři. Lamart.cz

Tatarský biftek po francouzsku si zajisté zamilujete. Patří k oblíbeným lahůdkám, jež si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které si dochutíte celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční, jako jsou chilli, kapary nebo brandy.

Recept tatarský biftek po francouzsku vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 100 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 100 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Maso namelte najemno nebo naškrábejte. Kapary a okurky nakrájejte najemno a spolu s ostatními ingrediencemi vmíchejte do masa. Dle chuti osolte, opepřete a přidejte pár kapek brandy. Důkladně propracujte a můžete podávat.

  • 2

    Hotovým tatarákem potřete opečenou bagetu nebo toasty.

Zajímavé tipy
  • Při servírování pro hosty dejte na talíř pouze bochánek neochuceného hovězího masa s menším důlkem uprostřed, do nějž vložíte jeden žloutek. Ostatní ingredience vyskládejte okolo masa do misek a hosté si tatarák namíchají sami podle své vlastní chutě.
  • Jestliže vám tatarák zbyde, vytvarujte z něj placičky a opečte na pánvi jako hamburgery.
  • Máte raději klasiku? Připravte si tatarák na topinku.

Líbil se vám recept Tatarský biftek po francouzsku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.