Tatarský biftek po francouzsku

Časová náročnost: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Tatarský biftek po francouzsku s dokřupava opečenými bagetkami, servírovaný na bílém talíři. Lamart.cz

Tatarský biftek po francouzsku si zajisté zamilujete. Patří k oblíbeným lahůdkám, jež si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které si dochutíte celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční, jako jsou chilli, kapary nebo brandy.

Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Maso namelte najemno nebo naškrábejte. Kapary a okurky nakrájejte najemno a spolu s ostatními ingrediencemi vmíchejte do masa. Dle chuti osolte, opepřete a přidejte pár kapek brandy. Důkladně propracujte a můžete podávat.

  • 2

    Hotovým tatarákem potřete opečenou bagetu nebo toasty.

Tip
  • Při servírování pro hosty dejte na talíř pouze bochánek neochuceného hovězího masa s menším důlkem uprostřed, do nějž vložíte jeden žloutek. Ostatní ingredience vyskládejte okolo masa do misek a hosté si tatarák namíchají sami podle své vlastní chutě.
  • Jestliže vám tatarák zbyde, vytvarujte z něj placičky a opečte na pánvi jako hamburgery.
  • Máte raději klasiku? Připravte si tatarák na topinku.

Líbil se vám recept Tatarský biftek po francouzsku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.