1/0
Pokud patříte mezi fanoušky zdravého vaření, pak určitě vyzkoušejte náš recept na velmi chutné, výživné a zdravé rybí karbanátky v sezamovém těstíčku. Jsme přesvědčeni o tom, že si je zamilujete, jsou totiž vynikající.
Filé nechte rozmrznout a poté rozmixujte v mixéru.
Sardinky vložte k filé i s olejem a znovu vše rozmixujte úplně dohladka.
Ke směsi přidejte najemno pomleté ovesné vločky - cca 100 g, 2 vejce, všechen hrášek, čerstvé oregano v rozumném množství a pokrájené na kousíčky.
Osolte a opepřete dle chuti a vše důkladně promíchejte. Pokud je náhodou směs řidší, tak přidejte vločky.
Poté tvarujte z rybí směsi karbanátky v požadované velikosti.
Každý karbanátek obalte v najemno pomletých ovesných vločkách, poté v rozšlehaném vajíčku, následně v bílém sezamu a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Poté je vložte do předehřáté trouby a pečte cca hodinu do zezlátnutí a rozvonění.
Zatímco se karbanátky pečou, oškrabte brambory a dejte je ve vodě na 25 minut vařit.
Upečené karbanátky podávejte s uvařenými brambory, které můžete ozdobit čerstvým oreganem.
Líbil se vám recept Rybí karbanátky v sezamovém těstíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.