Skořicová srdíčka

Časová náročnost: 2 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Skořicová srdíčka servírovaná s čerstvými malinami, na bílém obdélníkovém talíři. Kupi.cz

Sladká skořicová srdíčka se skvěle hodí jako netradiční snídaně s nádechem romantiky. Jejich příprava nezabere příliš mnoho času a výsledek je naprosto luxusní.

Ingredience

Těsto

Náplň

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 58,39 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, dejte do něj lžíci cukru a dobře promíchejte. Do oslazeného mléka nadrobte droždí a nechte vzejít kvásek (na povrchu se budou dělat bublinky).

  • 2

    Do mísy dejte mouku, přidejte cukr, špetku soli, Heru a vejce. Nakonec přidejte kvásek a vše důkladně zpracujte do pevného těsta, které nechte v míse pod utěrkou kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).

  • 3

    Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na plát široký alespoň 25 cm. Z něj vykrojte pásy široké podle toho, jak vysoká chcete srdíčka mít (nezapomeňte na to, že v troubě při pečení těsto ještě zvětší svůj objem).

Náplň

  • 1

    Mezitím, co těsto kyne, si připravte náplň. V misce smíchejte cukr, Heru, skořici a vyšlehejte metličkou dohladka.

  • 2

    Pásky potřete skořicovou směsí a stočte z obou stran proti sobě. Šneci se musí potkat v polovině těsta, prsty pak vytvarujte špičku srdíčka.

  • 3

    Dejte do trouby péct na 180 °C 20 minut.

Líbil se vám recept Skořicová srdíčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat