Dančí plec se smetanovou omáčkou

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 88 Kč
Redakce Kupi.cz
21. února 2023
Dančí plec se smetanovou omáčkou v tmavém pekáčku, položeno na dřevěných deskách Lamart.cz

Tuhle chutnou dančí plec se smetanovou omáčkou si zamilujete. Na zvěřinovou roládu můžete použít klidně i maso z krku, které je prorostlejší a šťavnatější. Pokud máte rádi více voňavější omáčku, přidejte k tymiánu i rozmarýn.

Recept dančí plec se smetanovou omáčkou vás vyjde na 22 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 88 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 88 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Mrkev, petržel, celer očistěte a nakrájejte na nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na oleji si orestujte kořenovou zeleninu dozlatova. Pak přidejte cibuli a vše orestujte dohněda.

  • 2

    Přidejte plnotučnou hořčici a důkladně zarestujte. Pak zastříkněte vínem a jablečným nebo obyčejným octem a nechejte vařit. Zalijte vývarem, přidejte koření a čerstvé bylinky a vše povařte.

  • 3

    Dančí plec rozložte a případně prokrájejte na tenčí plát. Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a přidejte natrhaný čerstvý tymián. Na maso položte tenké plátky anglické slaniny a zaviňte jako roládu.

  • 4

    Roládu svažte provázkem a osolte, opepřete ji. Pak ji opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Opečené maso vložte do základu a duste doměkka.

  • 5

    Měkké maso vyjměte, základ zahustěte moukou rozmíchanou v mléce, dochuťte solí, cukrem a případně octem. Přilijte smetanu, přidejte máslo a přes cedník propasírujte, abyste do omáčky dostali i rozvařenou zeleninu.

  • 6

    Do hotové omáčky přimíchejte nastrouhanou citronovou kůru a roztavený, na kostičky nakrájený špek. Nakonec ještě společně provařte.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Dančí plec se smetanovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.