Chilli con carne

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 200 Kč
Redakce Kupi.cz
27. ledna 2023
Chilli con carne servírované v bílém talíři. Lamart.cz

Chilli con carne je mexický pokrm, jehož základ tvoří mleté maso. Většinou se používá hovězí maso, ale můžete sáhnout i po vepřovém, krůtím nebo jehněčím. Chilli con carne bývá často označováno jako ohnivý pokrm, jelikož se do něj dává spousta koření a bylinek. Příprava je vcelku jednoduchá, vhodná i pro kuchaře začátečníky.

Recept chilli con carne vás vyjde na 50 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 200 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 200 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Očištěnou cibuli a papriku nakrájejte na kostičky, česnek na plátky.

  • 2

    Rozpalte si pánev s olejem a začněte restovat cibuli dosklovata, poté přidejte česnek, papriku, chilli papričku a kmín. Společně restujte asi pět minut a poté přisypte mletou papriku, nechte ji pouze zpěnit a přidejte mleté hovězí maso.

  • 3

    Společně restujte na středním plameni, až se maso rozdělí na hrudky a je krásně opečené dokřupava. Na orestované maso přidejte rajčatový protlak a společně důkladně zarestujte.

  • 4

    Orestovanou směs zalijte vývarem, přidejte drcená rajčata, sůl, pepř, cukr a na mírném plameni za občasného promíchávání duste doměkka. Správně podušené chilli con carne musí být husté a šťavnaté.

  • 5

    Nakonec přidejte scezené fazole, pár kostiček tmavé čokolády a ještě asi deset minut povařte.

  • 6

    Podle chuti ještě osolte a dokořeňte. Poté směs odstavte ze sporáku a nechte pár minut odstát, aby se chutě důkladně spojily.

Zajímavé tipy

Pokud zrovna nemáte doma čerstvé chilli papričky, můžete je nahradit mletým chilli.

Líbil se vám recept Chilli con carne? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.