Kapustové listy plněné kuskusem

Čas přípravy: 1 hod 10 min
Obtížnost: Střední
Cena: 116 Kč
Redakce Kupi.cz
23. ledna 2023
Kapustové listy plněné kuskusem servírované na bílém talíři. Lamart.cz

Kapustové listy plněné kuskusem, zeleninou a houbami si vychutnáte k obědu i k večeři. Toto nevšední spojení kuskusu a kapusty si vás jistě získá, a přestože se příprava může zdát trochu pracnější, je snadnější, než byste mysleli.

Recept kapustové listy plněné kuskusem vás vyjde na 29 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 116 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 116 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Sušené houby vhoďte do vroucí vody, asi 10 minut povařte a odstavte ze sporáku. Přidejte kuskus, promíchejte, osolte a nechte pod pokličkou stát, dokud se všechna voda nevstřebá.

  • 2

    Na másle a oleji orestujte nakrájenou cibuli společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou, prolisovaným česnekem a polovinou na nudličky nakrájené anglické slaniny.

  • 3

    Poté vše promíchejte s uvařeným kuskusem a dochuťte solí a pepřem.

  • 4

    Kapustu rozeberte na listy a povařte ve vroucí vodě do poloměkka. Listy vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě, aby zůstaly hezky zelené. Po zchladnutí je vyjměte a osušte.

  • 5

    Vezměte jeden list po druhém a doprostřed listu dejte asi půl hrnku připravené směsi. Boční strany listu zahrňte směrem dovnitř a list smotejte. Takto pokračujte i s ostatními listy.

  • 6

    Listy dávejte do vymazaného pekáče a nahoru posypejte zbytkem anglické slaniny nakrájené na nudličky. V rozpálené troubě nechte zapéct asi 15 minut.

  • 7

    Při podávání pokapejte listy olivovým olejem.

Zajímavé tipy
  • Do kuskusu lze použít i čerstvé houby, ty však na rozdíl od sušených nakrájejte na kousky, orestujte na cibulce a poté zalijte vodou. Nevařte je ale tak dlouho jako sušené, jen je přiveďte k varu a hned přidejte kuskus.
  • Celer lze nahradit cuketou nakrájenou na drobné kostičky.

Líbil se vám recept Kapustové listy plněné kuskusem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat