Rýžové nudle s kuřecím masem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 100 Kč
Redakce Kupi.cz
25. ledna 2023
Rýžové nudle s kuřecím masem, zdobené čerstvou petrželkou, servírované na bílém, kulatém talíři. Lamart.cz

Pikantní asijské rýžové nudle s kuřecím masem, zeleninou a koriandrem jsou velmi jednoduché na přípravu a perfektně vás zasytí. Pokud patříte mezi milovníky asijské kuchyně, určitě je vyzkoušejte, jsme přesvědčeni o tom, že vám zachutnají.

Recept rýžové nudle s kuřecím masem vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 100 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 100 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, posypejte kořením 5 vůní, solamylem a promíchejte. Na pánvi si rozpalte olej a kuřecí maso osmažte dozlatova.

  • 2

    Po usmažení část oleje slijte a k masu přidejte na nudličky nakrájený pórek, cibuli, mrkev, mladou cibulku a najemno nakrájený zázvor, chilli papričku a česnek. Společně restujte asi 2 minuty, poté zalijte vývarem a přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, hoisin omáčku a lehce provařte.

  • 3

    Dále přidejte na půl uvařené nebo pár hodin dopředu namočené rýžové nudle (dle návodu na obalu), nasekaný koriandr, pár kapek limetkové šťávy a společně asi dvě minuty povařte.

  • 4

    Při podávání ještě lehce posypejte sekaným koriandrem.

Zajímavé tipy

Koření 5 vůní seženete v obchodě nebo u asijských prodejců, je to směs mletého koření (skořice, badyán, fenykl, nové koření, hřebíček) hojně používaná v asijské kuchyni.

Líbil se vám recept Rýžové nudle s kuřecím masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.