Francouzská cibulačka

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagetky, servírovaná v bílé kulaté misce. Ilustrační foto: Elena Schweitzer / Shutterstock.com

Francouzská cibulačka je velmi chutná polévka, rychlá a snadná na přípravu. Potřebovat budete jen pár základních surovin, a to dostatek cibule, silný vývar, kvalitní sýr a bagetku nebo bílý chléb. Pojďte si ji s námi připravit, jsme přesvědčeni o tom, že si na ní pochutnáte.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Očištěnou cibuli přepulte a nakrájejte na proužky.

  • 2

    V hrnci rozehřejte máslo s rostlinným olejem, přidejte cibuli a nasekaný česnek.

  • 3

    Promíchaný základ přiklopte a na nízkou teplotu dál pečte do zhnědnutí – cca půl hodiny. Poté bez pokličky duste ještě 20 minut.

  • 4

    Jakmile se cibule začne lepit ke dnu hrnce, je čas zalít směs vývarem.

  • 5

    Polévku přiveďte k varu a podle potřeby ji dochuťte solí a pepřem.

  • 6

    Nakonec podávejte s opečeným chlebem a nastrouhaným čedarem.

Líbil se vám recept Francouzská cibulačka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.