Pečený indický květák

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Pečený indický květák zdobený čerstvou petrželkou, servírovaný v bílé, kulaté míse. Ilustrační foto: Svetlana Monyakova / Shutterstock.com

Pečený indický květák je lahodný bezmasý pokrm, který vás zasytí, ale rozhodně po něm nepřiberete. Navíc je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu.

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve si hlávku květáku rozdělte na růžičky a ty pak marinujte ve směsi oleje a koření.

  • 2

    Takto připravený květák pečte v troubě na 200 °C zhruba 30 minut.

  • 3

    Pečený indický květák můžete sníst jen tak, hodí se však i jako příloha k masům.

Líbil se vám recept Pečený indický květák? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat