Třešňová omáčka

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 32 Kč
Redakce Kupi.cz
29. června
Hovězí stroganoff s třešňovou omáčkou, servírováno na kameninové pánvi, pod pánví je modrá utěrka, mramorové pozadí Ilustrační foto: hadasit / Shutterstock.com

Teplá třešňová omáčka je nevšední delikatesa, která se skvěle hodí k červeným masům. Servírovat ji můžete také k sýrovým a masovým lahůdkám, stačí jen počkat, až zchladne.

Recept třešňová omáčka vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 4 porce uvaříte za 32 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    V pánvi dejte vařit ocet a v něm nechte rozpustit cukr.

  • 2

    Přidejte červené víno, nasekanou šalotku a skořici.

  • 3

    Vařte, dokud se tekutina o polovinu nezredukuje.

  • 4

    Vypeckujte třešně a přepulte je.

  • 5

    Do zredukované tekutiny přidejte vývar, půlené třešně a vařte dalších 5–10 minut.

  • 6

    Vyndejte skořici.

  • 7

    Přilejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Tip

Jestliže chcete třešňovou omáčku hustší, přidejte více kukuřičného škrobu.

Líbil se vám recept Třešňová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.