Zabijačková paštika z pečeného masa

Časová náročnost: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Zabijačková paštika z pečeného masa ve skleničce, zdobená čerstvými bylinkami. Vedle skleničky je krajíček chleba namazaný paštikou a posypaný čerstvými bylinkami. Ilustrační foto: SMarina / Shutterstock.com

Zabijačková paštika z pečeného masa potěší nejednoho milovníka poctivého jídla svou lahodnou chutí. Její příprava je navíc jednodušší, něž by se mohlo na první pohled zdát.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Vepřovou plec a bůček nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a dejte péct na 160 °C na půl hodiny do trouby. Maso by nemělo být úplně dopečené.

  • 2

    Dvě cibule a mrkev nakrájejte nadrobno a orestujte na sádle dozlatova.

  • 3

    Pečené maso a cibuli nechte trochu zchládnout, smíchejte a dvakrát pomelte na mlýnku na maso. Výpek nevylévejte.

  • 4

    Játra omyjte a také dvakrát umelte spolu s jednou cibulí nakrájenou na klínky a česnekem.

  • 5

    Játrovou a masovou směs smíchejte dohromady, přidejte vejce, výpek z masa, sůl a koření a pořádně prošlehejte.

  • 6

    Plňte do zavařovacích skleniček a nahoru přidejte lžíci sádla. Pod víčkem nechte přibližně 2 cm místa, aby paštika nevytekla. Zavíčkujte a zavařujte na 85 °C cca 1 hodinu.

  • 7

    Zavařenou paštiku uchovávejte v ledničce, kde by měla vydržet 14 dní.

Líbil se vám recept Zabijačková paštika z pečeného masa? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.