Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Těstoviny penne Primavera servírované v kulatém, bílém, hlubokém talíři. Lamart.cz

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou neboli Penne Primavera jsou italsko-americkým pokrmem, poprvé připraveným kuchařem italského původu v New Yorku. Těstoviny Primavera nemusíte připravovat jen v letním období, jedná se o skvělé vegetariánské jídlo, na kterém si můžete pochutnávat po celý rok.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Zeleninu očistěte, omyjte a osušte.

  • 2

    Cherry rajčata překrojte na poloviny, cuketu a lilek nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1 cm x 1 cm.

  • 3

    Mozzarellu vykapejte a roztrhněte na poloviny.

  • 4

    Velkolistou petržel omyjte, osušte a nahrubo přesekněte.

  • 5

    Na rozpálenou pánev nalijte část olivového oleje a postupně na něm orestujte cuketu a lilek.

  • 6

    Poté přidejte rajčata, jen zlehounka 2 minuty orestujte, osolte a opepřete.

  • 7

    Do hrnce nalijte vodu, kterou mírně přesolte. Přiveďte k varu, nasypte těstoviny a uvařte. Těstoviny nesmí být rozvařené.

  • 8

    Přeceďte a teprve nyní smíchejte se zbylým olivovým olejem.

  • 9

    Těstoviny přidejte k orestované zelenině, opatrně promíchejte a dejte na talíř.

  • 10

    Posypejte velkolistou petrželí, doprostřed talíře dejte mozzarellu a rukolu ochucenou olivovým olejem a solí.

  • 11

    Servírujte s bagetkami.

Tip
  • Můžete použít jakékoliv vámi oblíbené těstoviny.
  • Rukolu lze nahradit salátovou čekankou nebo čekankovým pukem.
  • Velkolistou petržel můžete nahradit bazalkou.
  • V sezóně rajčat nemusíte použít cherry rajčata, ale ta klasická.

Líbil se vám recept Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat