Špagety Bolognese

Časová náročnost: 3 hod 20 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Špagety Bolognese zdobené parmazánovými hoblinkami a čerstvými bylinkami, servírované v bílém, hlubokém talíři. Lamart.cz

Špagety Bolognese neboli boloňské špagety patří v českých rodinách k nejoblíbenějším jídlům, které milují často i děti. Příprava se na první pohled může zdát trošku časově náročnější, je ale snadnější, než si myslíte.

Postup přípravy

  • 1

    Kořenovou zeleninu, řapíkatý celer, cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na co nejmenší kostičky.

  • 2

    Na rozpálenou pánev nalijte ¾ olivového oleje, přidejte kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a nechte zesklovatět po dobu přibližně 8 minut.

  • 3

    Poté přidejte maso a orestujte.

  • 4

    Přidejte drcená rajčata, osolte, opepřete, podlijte červeným vínem a na mírném ohni duste doměkka, přibližně 3 hodiny. V průběhu podlévejte vodou.

  • 5

    Do hrnce nalijte vodu, mírně přesolte a přiveďte k varu.

  • 6

    Nasypte špagety a uvařte je tak, aby byly po uvaření na skus.

  • 7

    Přeceďte a teprve nyní smíchejte se zbylým olivovým olejem.

  • 8

    Parmazán nakrájejte pomocí škrabky a udělejte z něho hoblinky.

  • 9

    Do hlubokého talíře dejte hnízdo z uvařených špaget a na něj položte připravené ragú.

  • 10

    Ozdobte parmazánovými hoblinkami a nahrubo nasekanou velkolistou petrželí.

Tip
  • Velkolistou petržel lze nahradit bazalkou.
  • Pokud máte možnost, kupte si špagety chlazené, jsou chutnější.

Líbil se vám recept Špagety Bolognese? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat