Domácí husí paštika se sušenými švestkami

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Domácí husí paštika se sušenými švestkami, namazaná na kouscích rohlíku, zdobených jarní cibulkou. Kupi.cz

Domácí husí paštika se sušenými švestkami vás naprosto okouzlí svou vynikající chutí a překvapí vás, jak rychle ji budete mít hotovou. Podle našeho videoreceptu ji zvládne opravdu každý. Nejlépe vám bude chutnat, pokud si ji namažete na křupavou bagetku.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší části a následně je i s cibulí nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Na pánvičce necháme rozpustit sádlo a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět.

  • 3

    Poté přihodíme játra, zasypeme bylinkami dle chuti (ideální je tymián a rozmarýn) a zhruba 3 minuty opékáme.

  • 4

    Přidáme prolisovaný česnek (kdo má rád, může dát i o jeden nebo dva stroužky více), osolíme a opepříme.

  • 5

    Vše restujeme zhruba 3 minuty (můžeme trošku podlít výpekem) a poté necháme směs krátce vychladnout a přelijeme ji do mixéru.

  • 6

    Během mixování můžeme pro zjemnění konzistence přidat smetanu a vše rozmixujeme do hladka.

  • 7

    Rozmixovanou směs dochutíme (solí, pepřem).

  • 8

    Paštiku dáme do mističek nebo skleniček a zalijeme slabou vrstvou sádla, do kterého zapíchneme švestku.

  • 9

    Před podáváním necháme uležet v lednici.

Tip

Pokud vám zbylo doma maso z husí pečínky, můžete jej přidat do paštiky k játrům. Skvěle to přidá na chuti.

Líbil se vám recept Domácí husí paštika se sušenými švestkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat