Arašídová omáčka

Časová náročnost: 25 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Arašídová omáčka v bílé misce, v pozadí kuřecí špízy a chilli papričky Ilustrační foto: from my point of view / Shutterstock.com

Arašídová omáčka nebo také satay omáčka je oblíbenou součástí především asijské kuchyně. Svou mimořádnou chutí pokrmy příjemně doladí a výsledné jídlo pak stojí za to. Příprava této omáčky je navíc velmi jednoduchá, můžete ji tedy hravě vykouzlit i doma.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Nejdříve oloupeme zázvor. Pak očištěnou část nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Stroužek česneku oloupeme a propasírujeme.

  • 3

    Smícháme v hrnci arašídové máslo, sójovou omáčku, olej a kokosové mléko a zahřejeme vše na mírném ohni, aby se ingredience propojily.

  • 4

    Omáčku promícháme metličkou a postupně přidáváme česnek a zázvor dle našich chuťových preferencí.

  • 5

    Necháme pár sekund probublávat a poté hrnec odstavíme.

  • 6

    Máte-li rádi pikantnější jídla, přidejte do hotové omáčky trošku chilli nebo omáčky Sriracha.

  • 7

    Arašídovou omáčku podáváme přímo v pokrmu nebo ji přelijeme do menší mističky a servírujeme ji k připravenému masu či zelenině.

Tip

Sezamový olej můžete nahradit extra panenským olivovým olejem a kokosové mléko lze nahradit smetanou.

Líbil se vám recept Arašídová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.