Vajíčková pomazánka je nestárnoucí lahůdkou. Během dne je výborná jako svačina plná bílkovin i jako lehká večeře. Pokud vám navíc z Velikonoc zbyla hromada vajec a nevíte, co s nimi, vybrali jsme pro vás 5 úžasných receptů na vajíčkové pomazánky. Zkusíte osvědčenou klasiku, odlehčenou dietní variantu nebo zajímavé obměny?
Suroviny:
Postup:
Vejce podélně rozkrojte a oddělte bílek od žloutku. Bílky nastrouhejte najemno a žloutky utřete s pomazánkovým máslem, hořčicí a sýrem nebo majonézou, přidejte sůl a najemno nasekanou pažitku nebo jarní cibulku a vše společně promíchejte.
Tip: 1 lžíci pomazánkového másla můžete nahradit lžící klasického másla, které aktuálně pořídíte v akci za cenu kolem 39,90 Kč.
Suroviny:
Postup:
Avokádo spolu se smetanou a hořčicí rozmačkejte nebo rozmixujte do hladké konzistence. Podle chuti můžete vajíčka také rozmačkat nebo je ponechat nakrájená na kousky. Vše společně s jarní cibulkou, solí a pepřem promíchejte. Na závěr můžete pro zvýraznění chuti zakápnout citronovou šťávou.
Suroviny:
Postup:
Vajíčka rozmačkejte vidličkou, přidejte cottage, tavený sýr a vše důkladně promíchejte. Osolte, opepřete a přidejte trochu mleté papriky pro hezčí barvu.
Suroviny:
Postup:
Vajíčka nakrájejte na malé kousky. Lučinu smíchejte s hořčicí a zakysanou smetanou nebo jogurtem, přidejte sůl, pepř a pažitku a vše promíchejte s vejci. Doporučujeme podávat na tmavém žitném chlebu.
Suroviny:
Postup:
Mrkev nastrouhejte najemno a smíchejte s majonézou a máslem. Vajíčka nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na drobné kostičky a úplně vše společně promíchejte. Přidejte sůl, pepř a bazalku a nechte chvíli při pokojové teplotě odležet.
Tip: Pro odlehčení můžete místo majonézy použít například tvaroh, čerstvý sýr nebo zakysanou smetanu. Dosolte a dokořeňte podle chuti.