Chcete si dopřát něco rychlého, snadného a sladkého? Rozplyňte se v jemné konzistenci jahodového tvaroháčku pana Cuketky. Dobrota, která zasytí a dokonale polaská chuťové buňky. A podobných receptů máme ještě víc – na co máte chuť?
Kdo by neměl rád termix? Dopřejte dětem domácí verzi známé čokoládové dobroty. Potřebujete opět jen tři ingredience:
Termix může posloužit jako snídaně, svačina nebo třeba dezert pro návštěvu. Začněte povařením smetany – jakmile začne v kastrůlku bublat, přidejte čokoládu a metličkou míchejte, dokud se smetana a rozpuštěná čokoláda nespojí. Poté do směsi vmíchejte tvaroh a opět metličkou důkladně promíchejte. A to je vše – po vychladnutí podávejte. Třeba s lesním ovocem.
Příprava je tak jednoduchá, že si jej vyrobíte během okamžiku. A stejně rychle bude fuč – tak moc výtečný dezert to je. Sladká svačina potěší milovníky jahod. Na její přípravu potřebujete:
Postup:
Jahody rozmixujte s cukrem na jemné pyré. Smetanu šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná šlehačka. Tu pak opatrně smíchejte s vyšlehaným tvarohem. Směs můžete rovněž osladit dle chuti – ideálně vanilkovým cukrem. A jak dvě hmoty spojit? Do průhledných sklenic k servírování střídavě nalijte tvarohovou a jahodovou směs. Nakonec můžete ozdobit jahodami.
Tip: Tento rychlý dezert si mohou dopřát také příznivci low carb stravy – jen vynechají cukr. V případě potřeby si mohou dezert dokonce dosladit – například březovým cukrem či stévií.
Kupte se slevou Smetana ke šlehání Kunín 31%.
Milujete čokoládovou pěnu? Připravte si vlastní! Bude tak lahodná, že ji jistě nebudete chystat naposledy. Na výrobu čokoládové pěny potřebujete:
V první řadě rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Mezitím oddělte bílky a žloutky. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu, žloutky smíchejte s cukrem do pěny. Směs žloutků a cukru pak spojte s čokoládou. K čokoládovému základu jemně vmíchejte šlehačku, kterou jste si připravili ze smetany. A je to tu: nastal čas spojit základ se sněhem pro vytvoření omamně jemné konzistence pěny. Dobrou chuť!