Hříšně dobrá buchta: Sladký Orgasmus je rychlovka, kterou budete milovat

6 kousků buchty orgasmus, které jsou servírované na černém prkénku Kupi.cz

Podle názvu ve vás možná vzbudí rozpaky, ale jakmile ji ochutnáte, hned vás to přejde. Máme na mysli vynikající buchtu Orgasmus. Kdo vymyslel tento geniální název asi nezjistíme, můžeme jen nacházet nejrůznější asociace. Každopádně je to výborný a rychlý moučník ke kávě, po kterém se kromě vás utluče i návštěva. Pokud jste Orgasmus ještě nepekli, tak to pojďte honem napravit!

Přečtěte si také

Luxusní snídaně: Připravte si vejce Benedikt podle receptu Zdeňka Pohlreicha

Co když vám ananas nechutná?

Než se pustíte do samotné přípravy, přinášíme vám několik dobrých rad úvodem.

Jestliže se jich budete držet, úspěch vašeho počínání je předem zaručen! Tak už neotálejme a pojďme na věc.

  • Pokud nechcete mít korpus příliš mokrý, rozmixujte pouze samotný ananas bez sladkého nálevu.
  • Místo kupovaného pudinku můžete použít krém Olé.
1 kousek buchty Orgasmus na bílém talíři, v pozadí na černém prkénku dalších 5 kousků buchty Kupi.cz
  • Pokud nemáte rádi krém s pudinkem, můžete zkusit variantu s pomazánkovým máslem a šlehačkou, do které přidáte ztužovač.
  • Buchta skvěle chutná také s jiným ovocem, než je obvykle používaný ananas – zkuste místo něj třeba mandarinkový kompot.
Buchta prošívaná deka
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Buchta prošívaná deka

Upečte si českou klasiku, která skvěle chutná! Prošívaná deka je jednoduchá na přípravu a díky tvarohu je v ní také pořádná porce bílkovin. Tvorba prošívaného vzoru je snadná a můžete při ní naplno využít svou kreativitu. Po tomhle vláčném a nadýchaném moučníku se jenom zapráší.

Buchta prošívaná deka
Tvarohové řezy Slzy anděla
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Tvarohové řezy Slzy anděla

Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.

Tvarohové řezy Slzy anděla

Recept na buchtu Orgasmus

Teď když jsme si pár věcí ujasnili, si zkontrolujte zásoby nebo vyrazte na nákup. Co budete na hříšně dobrou buchtu potřebovat?

Ingredience, bez nichž se neobejdete

  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce mléka
  • 1 malá lžička jedlé sody
  • 200 g vlašských ořechů
  • 1 plechovka ananasového kompotu
  • 2 kelímky koupeného vanilkového pudinku
  • 2 pomazánková másla
  • 1 čokoláda

Jak postupovat?

  1. Nejdříve si připravte korpus. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. Ananas z plechovky rozmixujte, přidejte nasekané ořechy, žloutky, mléko, mouku smíchanou s jedlou sodou a na závěr přimíchejte sníh z bílků. Těsto vymíchejte do hladké konzistence.
  2. Vymažte plech a vysypejte ho moukou. Těsto nalijte na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 15–20 minut. Jakmile je korpus upečený, nechte ho vychladnou.
  3. Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte pomazánková másla s pudinkem a krém rozetřete na vychladlý korpus. Krém posypte ořechy a polijte rozpuštěnou čokoládou. Moučník necháme minimálně 1 hodinu vychladit.

Hodinu to přece vydržíte. Už teď se ale můžete na tu báječnou buchtu se skandálním pojmenováním těšit! Přejeme vám dobrou chuť.

Zdroj: Kupi.cz