V papučích a županu do obchodu? Penny otevřelo novou prodejnu přímo v bytovém domě

Fotografie Penny Marketu v přízemí bytového domu Penny

Svoji už třetí novou prodejnu v letošním roce otevírá PENNY v Olomouci. Tentokrát jde o prodejnu, která je součástí nového bytového komplexu. Otevření atypické prodejny má za sebou v Brně i řetězec Lidl, který v letošním roce plánuje v centru Prahy otevření prodejny na jedné z nejdražších ulic světa.

Přečtěte si také

Opory pro zahradní rostliny aneb Praktické dekorace, které vaše zahrada nutně potřebuje

Seběhnout si pro čerstvé potraviny

Bytový komplex vznikl na místě už neexistujících mrazíren na Wolkerově ulici a novou prodejnu Penny Market o rozloze 772 m2 najdou zákazníci v jeho přízemí. Pro zaparkování mohou využít 30 vlastních parkovacích míst přímo v garážích komplexu.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o prodejnu, která je součástí bytového domu, bylo pro nás výzvou v předem daném prostoru vytvořit našim zákazníkům důvěrně známé příjemné prostředí. Prodejna je nepatrně menší než naše standardní prodejny, ale podařilo se nám vše vyřešit a navrhnout tak, že našim zákazníkům nabídneme to, na co jsou zvyklí v plné míře. Opět jsme tak dokázali, že umíme stavět naše prodejny na zelené louce i v zastavěné oblasti tak, abychom nabídli maximum komfortu a lidé se u nás cítili příjemně,“ řekl při otevření nové prodejny jednatel PENNY Mathias Mentrop.

Otevírací doba nové prodejny bude ve všední dny od 7 do 20 hodin, o víkendech od 8 do 20 hodin. Obyvatelé nových bytů a další zákazníci se mohou těšit na prostředí, kde se jim bude nejen dobře vybírat z široké nabídky českých produktů za nejvýhodnější ceny, ale kde se budou moci také setkávat se svými sousedy. Jako u všech nových prodejen Penny Marketu je i tady podle Mathiase Mentropa standardem plně zakryté pečivo, zvyšující hygienu jeho prodeje.

Nákupní košík v supermarketu s ovocem a zeleninou Canva

Lidl chystá otevření prodejny na jedné z nejdražších ulic světa

Během roku 2021 německý řetězec Lidl otevřel celkem 26 nových prodejen po celé České republice. Největší ohlas vzbudilo otevření dvouposchoďové provozovny v budově z 30. let na Malinovského náměstí v Brně.

S expanzí nekončí ani letos, naopak plánuje otevření hned několika nových provozoven. Jednou z nich má být i atypická prodejna v centru Prahy v ulici Na Příkopě. Ulice se před 3 lety umístila na 18. místě v žebříčku nejdražších ulic světa, který sestavila poradenská společnost Cushman & Wakefield. Celkem tento seznam tvoří více než 400 nákupních ulic s meziročním nárůstem nájemného o téměř 7 %.

Nová prodejna Lidlu v centru Prahy by měla sloužit především obyvatelům v okolí, zaměstnancům nákupního centra a turistům, kteří přijíždějí do města za zážitky. Otevření se plánuje už na polovinu tohoto roku, konkrétní datum zatím nebylo stanoveno. Více se o nové prodejně dočtete v našem článku.

Jste zákazníky obchodních řetězců Lidl nebo Penny? Nebo preferujete jiné prodejce? Podívejte se na aktuální akční nabídku v jednotlivých prodejnách. Na Kupi.cz vám pravidelně přinášíme aktuální přehled slev.