Lidl chystá otevření prodejny na jedné z nejdražších ulic světa

Pohled na místo, kde bude prodejna Lidl v Praze Lidl

Během roku 2021 německý řetězec Lidl otevřel celkem 26 nových prodejen po celé České republice. S expanzí nekončí ani letos, naopak plánuje otevření hned několika nových provozoven. Jednou z nich má být i atypická prodejna v centru Prahy v ulici Na Příkopě. Čím bude jedinečná, a jaké plány naopak chystá konkurence?

Přečtěte si také

Toužíte po poctivém domácím pečivu? Začněte s přípravou žitného kvásku

Otevření atypické prodejny Lidl v centru Prahy

Před 3 lety se ulice Na Příkopě v centru Prahy umístila na 18. místě v žebříčku nejdražších ulic světa, který sestavila poradenská společnost Cushman & Wakefield. Celkem tento seznam tvoří více než 400 nákupních ulic s meziročním nárůstem nájemného o téměř 7 %.

Odhadovaná cena za nájem na ulici Na Příkopě byla ještě v roce 2019 více než 70 000 Kč za m². Nejen vysoká cena nájmu je důvodem, proč mnohé volba této lokality natolik překvapila. Nová prodejna bude umístěna v historické budově, ve které dříve sídlila Československá obchodní banka.

Žena nakupuje ovoce a zeleninu Canva

Kdy se chystá otevření prodejny?

Aktuálně pracuje Lidl na detailech týkajících se vizuálu a fungování nové prodejny, v níž se zákazníci mohou těšit třeba i na samoobslužné pokladny, které zrychlí celý proces nákupu a ušetří místo. Naopak památkáři se nemusí obávat změn na vzhledu budovy, které by narušily styl celé ulice – cílem společnosti je co nejmenší zásah do historické budovy, kvůli kterému bude do interiéru nainstalováno hned několik atypických prvků.

Co se teď vyplatí koupit v Lidlu?

I přesto, že je nová prodejna pro Lidl velkou výzvou, s podobnou stavbou má společnost zkušenost už z minulé roku. Tehdy totiž otevřela dvouposchoďovou provozovnu v budově z 30. let na Malinovského náměstí v Brně.

Nová prodejna Lidlu v centru Prahy by měla sloužit především obyvatelům v okolí, zaměstnancům nákupního centra a turistům, kteří přijíždějí do města za zážitky. Otevření se plánuje již na polovinu tohoto roku, konkrétní datum zatím nebylo stanoveno.

Ani konkurence nespí na vavřínech

Jedním z hlavních konkurentů společnosti Lidl je řetězec prodejen Billa, která roku 2021 investovala do obnovy a rozšíření obchodní sítě miliardu korun. Tento rok v expanzi pokračuje a svoji miliardovou investici zvýšila o dalších 30 milionů. Billa plánuje otevření 10 prodejen a modernizaci 30 provozoven.

Také společnosti Penny se daří. V lednu 2022 otevřela nový supermarket v Ústí nad Labem a dalších 15 nových prodejen má naplánovaných.

Jste zákazníky obchodních řetězců Lidl, Penny nebo Billa? Nebo preferujete jiné prodejce? Podívejte se na aktuální akční nabídku v jednotlivých prodejnách. Na Kupi.cz vám pravidelně přinášíme aktuální přehled slev.