Další z řetězců oznámil zvýšení mzdy zaměstnanců. Kolik si vydělají prodavači v Penny, Kauflandu nebo Lidlu?

Žena sedí za pokladnou v Penny marketu Penny

Po tom, co na konci ledna oznámily řetězce Kaufland a Lidl zvýšení platů napříč profesemi, přišel dnes s oznámením o růstu mezd také Penny market. Od března slibuje společnost, která má nejvíce poboček v Česku, minimální mzdu pokladních na plný úvazek bez započtení dalších příplatků 26 000 korun. Přičemž Lidl nabízí 29 700 při úvazku 40 hodin týdně a Kaufland stanovil minimální interní mzdu bez ohledu na pozici ve výši 26 000 korun.

Přečtěte si také

Opětovné použití přepáleného oleje může způsobit neurologické poruchy, tvrdí nová studie

Lidl od 1. února 2022 zvýšil mzdy u provozních pozic

V letošním roce jako první zvýšení platů pro své zaměstnance oznámil Lidl a Kaufland, které vlastní skupina Schwarz. Lidl spustil v únoru také velkou náborovou kampaň na sociálních sítích.

Kolik si vydělá prodavač/ka v Lidlu?

  • Nástupní mzda pro prodavače/ky a pokladní při úvazku 40 hodin týdně je od února 2022 nově 29 700 Kč s tím, že po třech letech garantuje Lidl nárůst mzdy na 33 000 Kč.
  • V Praze s ohledem na specifický pracovní trh dosáhne nástupní mzda 32 300 Kč, po odpracování tří let bude garantovaná navýšená mzda činit 35 600 Kč.
Kampaň staň se manažerem prodejny Lidl Lidl

6 000 zaměstnanců PENNY dostane od 1. března přidáno

Všem zaměstnancům na prodejnách, v logistických centrech i na centrále zvýší Penny Market mzdy pro letošní rok v průměru o 5 %. Minimální mzda pokladních na plný úvazek bez započtení dalších příplatků se tak zvyšuje na 26 000 korun. Jedná se už o osmé navýšení mezd za posledních 6 let.

„Mzdy zvyšujeme pravidelně. Od roku 2017 se mzda pokladních a prodavačů zvýšila o více než 9 000 korun a je to logické, protože zejména v poslední době vzrostly nároky na tuto profesi. Uvědomujeme si, že bez našich kolegyň a kolegů na prodejnách bychom nemohli ve složitých podmínkách posledních dvou let zajišťovat naše služby zákazníkům na úrovni, kterou od nás očekávají,“ okomentoval navýšení mezd jednatel společnosti Radek Hovorka.

Najděte si slevové akce z Penny letáku

Co PENNY nabízí všem svým zaměstnancům:

  • okamžitě po jejich nástupu 5 dnů dovolené navíc, celkem tedy má každý 5 týdnů dovolené,
  • dalším benefitem jsou pak stravenky,
  • propracovaný systém vzdělávání a kariérního růstu, kurzy jazykového a dalšího vzdělávání,
  • nebo benefity v rámci cafeteria systému.

Navýšení mezd pro rok 2022 je výsledkem letošního kolektivního vyjednávání a základní mzda prodavačů bude nově v případě plného úvazku v rozpětí 26 000 až 31 000 korun v závislosti na délce zaměstnání.

Kaufland od 1. března navyšuje mzdy a rozšiřuje benefity

Obchodní řetězec Kaufland zvedne od 1. března 2022 zaměstnancům mzdu průměrně o 4 %. Další navýšení průměrně o 3 % pak má od 1. července většina zaměstnanců na pozici asistenta prodeje už zafixováno ve smlouvě. Od března se o 7 % zvýší i hodinová odměna brigádníkům, rozšíří se řada firemních benefitů a vzroste také minimální interní mzda. Ta bude bez ohledu na pozici činit 26 000 korun.

„Moc si vážíme vysokého nasazení a profesionality všech našich zaměstnanců a jako jeden z největších zaměstnavatelů v zemi jim chceme zajistit stabilní finanční zázemí, příjemné pracovní prostředí, a především ocenit jejich loajalitu a dlouholetou příslušnost k naší společnosti,” sdělil generální ředitel Kauflandu Stefan Hoppe.

Benefity pro zaměstnance Kauflandu:

  • Dvoudenní dovolená navíc pro každého, kdo ve firmě působí minimálně pět let. Dlouholetí zaměstnanci si tedy přijdou dokonce až na 30 dní dovolené za rok.
  • Na pozitivní změnu se mohou těšit i zaměstnanci nižšího managementu, do jejichž řad bude rozšířen stravenkový paušál.
  • Nově pak všichni zaměstnanci obdrží několikrát v průběhu roku i slevu na nákup v Kauflandu.

Tip: Letáky všech zmíněných řetězců, ale i dalších, plné výhodných cen a slevových akcí, najdete na Kupi.cz.