Pozor na česnek z Egypta! Řetězec Albert varuje před jeho konzumací a vrátí vám za něj peníze

Česnek v plastové modré krabičce Canva

Pokud jste v posledních dnech koupili v supermarketu česnek, věnujte pozornost našemu článku. Řetězec Albert dnes vydal varování před konzumací čerstvého česneku, který ve svých prodejnách nabízel. Přitom během posledního měsíce z trhu stahoval stejný řetězec brokolici a rajčata, které taktéž neprošly laboratorními rozbory.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Recept na rychlé vafle, které jsou hotové za pár minut a báječně chutnají!

„Vážení zákazníci, upozorňujeme Vás, že byl z prodeje v obchodní síti Albert stažen produkt produkt Česnek čerstvý od dodavatele TITBIT, s.r.o., země původu Egypt, z důvodu nevyhovujících laboratorních rozborů. Žádáme zákazníky, aby z preventivních důvodů výrobek nekonzumovali,“ stojí v tiskovém prohlášení řetězce Albert ze dne 23. února.

Co konkrétně odhalila laboratoř, není uvedeno. Nicméně, pokud jste v období mezi 18. až 22. únorem 2022 uvedený produkt zakoupili, můžete jej vrátit na prodejně Albert do 24. 2. 2022 a peníze vám budou vráceny.

Najděte si správný česnek v akci

Rajčata a brokolice z Albertu

S podobným varováním přitom Albert nepřichází v tomto roce poprvé. V lednu stahoval prodejce čerstvá červená keříková rajčata od dodavatele Družstvo Bramko CZ hned dvakrát, a to rovněž z důvodu nevyhovujících laboratorních rozborů.

V únoru neprošla laboratoří brokolice od dodavatele Dolcefrutta Group, původem z Itálie, která se prodávala v Albertu v první polovině února tohoto roku. I v těchto případech varoval obchodník zákazníky před konzumací a nabízel vrácení peněz na pokladnách svých poboček.