Za půllitr čepovaného piva si od dubna v restauracích připlatíme

Muž čepuje pivo Canva

O jednu korunu zdraží v dubnu půllitr čepovaného piva společnost Pivovary CZ Group, která sdružuje od loňského roku pivovary Zubr, Litovel a Holba. Zvýšení cen sudového piva od dubna už dříve oznámil také Plzeňský Prazdroj, největší český pivovar. Půjde o všechny značky, tedy Pilsner Urquell, Radegast, Gambrinus, Velkopopovický Kozel a Birell v sudech a tancích.

Přečtěte si také

Rossmann spojuje věrnostní kampaň s jógou. Jiné řetězce lákají na vysavače i plyšové hračky

Vyšší náklady na výrobu

„Zvýšení cen sudového piva zhruba o šest až sedm procent souvisí s výrazným nárůstem cen vstupních surovin, energií či obalových materiálů,“ sdělil obchodní ředitel společnosti Pivovary CZ Group Tomáš Konečný.

Pivovary Zubr, Holba a Litovel podle Konečného nechtějí slevit z kvality používaných surovin a výrobního postupu, proto se rozhodly promítnout část prudce rostoucích nákladů do ceny piva.

Zásobujte se lahvovým v akci

První vlna zdražování

Od 19. dubna upravíme ceny čepovaného piva. U tankového a sudového piva dojde ke zvýšení ceny o jednu korunu na půllitr, řekl Konečný a dodal, že růst nákladů je výrazně vyšší než chystaná úprava cen.

Inflace se pohybuje kolem 11 procent, ale náklady pivovaru na energie vzrostly až o 80 %, přičemž lze očekávat jejich další růst.

Čepované pivo na stole Canva

Průběžně zvyšují ceny piva i ostatní pivovary

Plzeňský Prazdroj už avizoval, že od dubna zdraží půllitr čepovaného piva o jednu korunu. Za pár dní si tak v restauracích připlatíme za čepované pivo oblíbených značek Pilsner Urquell, Radegast, Gambrinus, Velkopopovický Kozel a Birell v sudech a tancích. Ceny lahvového a plechovkového piva se nezmění.