Jak na manikúru z pohodlí domova? Je lepší gel, akryl, nebo umělé nehty z drogerie?

Žena má nalakované nehty, jednu ruku má v UV lampě, kolem jsou pilník, nůžky, kleštičky, laky na nehty Canva

Ať už nemáte čas chodit pravidelně do salonu, nebo jen chcete ušetřit peníze, naučit se udělat hezkou domácí manikúru rozhodně stojí za to. I když osvojit si takovou schopnost může zprvu působit zastrašujícím dojmem, díky dostupným a praktickým produktům se opak stává pravdou.

Přečtěte si také

Tipy, jak jinak využít tablety do myčky. Pomohou se skvrnami na prádle i mastnotou

Důležitý základ

Vše začíná správnou péčí o nehet samotný. Pokud máte problém s tím, že se vám nehty snadno lámou a rostou pomalu, sáhněte po vyživujících nehtových olejích.

Do stravy navíc můžete zakomponovat i vitamíny podporující růst nehtů. Mezi nejdůležitější z nich patří vitamíny B, C, E a zinek, za zmínku stojí hlavně vitamín B7 zvaný biotin.

Ruka s růžově nalakovanými nehty v UV lampě Canva

Umělé, nebo přírodní nehty?

Akrylové nehty s sebou kromě výhod, jako jsou dlouhá výdrž a možnost prodloužení nehtů, přináší i určitá rizika – mohou nehtové lůžko poničit, a proto nejsou šálkem čaje každého. Pokud toužíte po upraveném vzhledu rukou, ale do světa umělých nehtů se ještě vrhnout nechystáte, je pro vás gelový lak ideální volbou.

Práce s ním je podobná jako s běžným lakem z drogerie. Jediný rozdíl spočívá v tom, že se musí zapéct v UV lampě. Vydrží díky tomu na nehtech déle a působí luxusnějším dojmem. Před aplikací gelového laku je vhodné povrch nehtu mírně spilovat a očistit, aby na něj lak lépe přilnul. Kůžičku na nehtech si můžete zatlačit pomerančovým dřívkem, nehet pak bude vypadat elegantněji.

Gelový lak kupte výhodně v akci

Jednoduché a rychlé řešení

Další možností, jak docílit vzhledu umělých nehtů bez použití akrylu, jsou nehty nalepovací, které sice nemají tak velkou výdrž, ale jsou k dostání ve většině drogerií v mnoha barvách i motivech a nehty nijak neničí. Nalepit se dají pomocí lepidla přiloženého v balení, případně si můžete koupit lepidlo samotné, které je většinou kvalitnější. Stejně jako u gelového laku je dobré nehty před aplikací trochu spilovat, aby umělé nehty vydržely déle přilepené.

Žena si piluje nehty, na ručníku má vyskládané další pomůcky na manikúru Canva

Jak na akryl?

Pokud se rozhodnete vydat na cestu akrylových nehtů, je dobré pořídit si začátečnickou sadu, která obsahuje všechno potřebné vybavení – akrylový prášek, akrylový liquid (tvrdidlo) a čistič nehtů. Je důležité si nehty nejprve připravit jako u předchozích tipů. Nehet pak můžete prodloužit pomocí nalepovacích špiček nebo šablony. Na lůžko nehtu naneste čistič nehtů, který jej odmastí a připraví na aplikaci akrylu.

Výživu nehtů nepodceňujte

Připravte si mističku, do které nalijte akrylový liquid. Štětec si nejdříve namočte v liquidu, následně naberte akrylový prášek. Na štětci se díky tomu vytvoří gelová kulička, která se nanáší na nehet. Před modeláží každého dalšího nehtu je potřeba štětec otřít o ubrousek. Akryl na rozdíl od gelu nemusíte zapékat pod UV lampou, protože zatvrdne sám od sebe na vzduchu. Nehet nakonec spilujte do vámi zvoleného tvaru.