Smažené olomoucké tvarůžky v trojobalu, které nevytečou

Milujete sýr? A co tvarůžky nebo chcete-li syrečky. Nejen, že úžasně chutnají s cibulí na chlebu, ale ještě lepší jsou smažené v trojobalu – a věřte, že takto připravené vůbec nezapáchají. Máme fígl, jak si připravit smažené tvarůžky, aby nevytekly. Stačí dodržovat postup při obalování podle našeho videoreceptu!

Přečtěte si také

Včely z Penny či zahrady Kauflandu. Obchodní řetězce jdou ekologii naproti
Včely z Penny či zahrady Kauflandu. Obchodní řetězce jdou ekologii naproti

Ingredience

  • balíček syrečků (tvarůžků)
  • hladká mouka, strouhanka a vejce na obalení
  • sůl a koření na dochucení (sušený česnek, pepř) 
  • olej na smažení

Na přílohu nejlépe zvolte vařené brambory s máslem a tatarkou, invencím se však meze nekladou.

Tip: Pokud chcete experimentovat, připravte si i pár koleček salámu vysočiny, paprikáše nebo choriso.

Už je také cítíte v akci?

Recept na smažené olomoucké tvarůžky v trojobalu, které nevytečou Kupi.cz

Postup přípravy

  1. Připravte si trojobal. Hladkou mouku, strouhanku a vejce, do kterých přidejte sůl a koření podle chuti (ideální je sušený česnek nebo vločky pálivého chilli).
  2. V trojobalu obalte jednotlivá kolečka tvarůžků v tomto pořadí: Mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Důležité je opravdu dvakrát obalit každé kolečko ve vejci a strouhance, aby aromatický sýr nevytekl. Vyzkoušet však můžete i variantu s kolečkem salámu – tvarůžek rozkrojte napůl a vložte do něj plátek vysočiny, poličanu nebo jiného salámu. A opět obalte podle našich instrukcí v trojobalu. 
  3. Obalené tvarůžky smažte v pánvi na rozpáleném oleji
  4. Podávejte s vařenými brambory, na které položte plátek másla. A nezapomeňte na tatarku!
Ingredience ve slevě koupíte najdete na Kupi.cz Kupi.cz
Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz