Recept na domácí kinder mléčný řez, který je lepší a levnější než z obchodu

Domácí mléčný řez na pečicím papíru Anna Kolásková

Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. Chcete-li si tuto piškotovou pochoutku s mléčným krémem vychutnat ve větším množství a levněji než z obchodu, upečte si mléčný řez doma. Máme pro vás tip na recept, který v pohodě zvládne i začátečník.

Přečtěte si také

Plán vánočního pečení: Na perníčky a linecké je nejvyšší čas. Co nechat až na poslední chvíli?

Kinder mléčný řez

Za originál se považuje Kinder mléčný řez, smetanovou pochoutku ale můžete koupit i od jiných firem. V podobné variantě ho vyrábí například Billa, Pilos (Lidl), Zott (Monte) nebo Penny.

Někteří výrobci ho ještě polévají mléčnou nebo hořkou čokoládou. V obchodě mléčný řez stojí kolem 10–17 Kč a má 28 gramů. Doma si ho ovšem upečete o dost levněji a množství vám vyjde na celý plech.

Recept na kinder mléčný řez

Na pečení si vyhraďte zhruba 1–1,5 hodiny času. Kinder mléčný řez je nejlepší po uležení (min. dvě až čtyři hodiny), díky čemuž se piškot se smetanou pěkně prolne a krájení půjde snadno. Pokud mléčný řez chcete jíst ihned po upečení, připravte si velmi ostrý nůž, aby vám šel nakrájet.

Ingredience na kinder mléčný řez

Piškot

  • vajec
  • 4 PL (polévkové lžíce) cukru krystal
  • 5 PL tekutého medu
  • 2 PL oleje
  • 4 PL holandského kakaa
  • 10 PL polohrubé mouky
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Čtyři mléčné řezy na pečicím papíru Anna Kolásková

Smetanová náplň

  • 500 g tučného tvarohu v papíru
  • 500 ml tučné smetany ke šlehání
  • 1 balení čiré želatiny v plátcích (6 PL želatiny)
  • 3–6 PL moučkového cukru
  • + 50 g oblíbené čokolády na polití

Příprava kinder mléčného řezu – těsto

  1. Nejprve si připravte piškot. V míse vyšlehejte do pěny sedm vajec. Přidejte cukr krystal a šlehejte, dokud pěna nezhoustne. Následně vlijte tekutý med a olej a ještě chvíli šlehejte.
  2. Smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte a po lžicích přidávejte do těsta. Už nešlehejte, ale jen opatrně vmíchejte stěrkou.
  3. Připravte si dva stejně velké plechy – vymažte je máslem a vysypejte moukou.
  4. Těsto rozdělte na dvě poloviny a nalijte na plechy.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10–15 minut. Při pečení troubu neotevírejte, jen kontrolujte pohledem. Pokud na piškot sáhnete prstem, neměl by se na něj nalepit.
Míša dort
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Míša dort

Míša dort, inspirovaný oblíbeným tvarohovým nanukem, si rozhodně zamilujete. Kombinace křupavé čokoládové polevy, tvarohového krému a kakaového korpusu vytvoří výtečný celek, který si nejlépe vychutnáte u kávy nebo čaje.

Míša dort

Příprava kinder mléčného řezu – smetanová náplň

Než vám vychladnou piškotové pláty, připravte si náplň.

  1. Jako první si dejte plátkovou želatinu do misky, zalijte čtyřmi lžícemi studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Poté ji krátce zahřejte, aby byla tekutá.
  2. V míse vyšlehejte do polotuha obě smetany ke šlehání, přidejte tučné tvarohy a pořádně prošlehejte na nejvyšší otáčky.
  3. Přidejte moučkový cukr v libovolném množství a rozpuštěnou želatinu. Dobře promíchejte, ať je smetanová náplň hladká.
  4. Smetanovou náplň nechte minimálně 30 minut nebo déle vychladit v lednici.
Mléčné řezy na talíři Anastasia Voskresenskaya / Shutterstock.com

Plnění a krájení kinder mléčného řezu

  1. Připravte si oba vychladlé piškotové pláty.
  2. Na spodní díl plátu navrstvěte veškerou připravenou náplň a dobře rozetřete, zejména do okrajů.
  3. Přiklopte druhým plátem, dobře přitiskněte a dejte ideálně na dvě až čtyři hodiny vychladit do lednice.
  4. Pokud chcete mléčný řez jíst hned, polijte ho rozpuštěnou čokoládou a velmi opatrně nakrájejte na větší díly (krájení nebude snadné).

Tip: Na náplň určitě použijte tvaroh v papíru. Neobsahuje přebytečnou vodu a díky tomu náplň zůstane hezky kompaktní. Chcete koupit tvaroh v akci? Poradíme vám na Kupi.cz.

Zdroj: Anna Kolásková