Filet z lososa

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Losos servírovaný na břidlicovém prkénku, posypaný solí a pepřem Ilustrační foto: Maria_Usp / Shutterstock.com

Čerstvý losos je připravený podle tohoto receptu tak, abychom zachovali jeho přirozenou chuť. Jedná se navíc o velmi dietní a zdravý pokrm, ideální jako rychlý oběd i jako fitness večeře.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý filet z lososa zbavte kůže a případně naporcujte, je-li potřeba.
  • 2
    Poté zakápněte citronovou šťávou a osolte (podle chuti), pak nechte chvilku odpočinout (1/2 hodiny).
  • 3
    Lososa dejte na rozpálenou titanovou (teflonovou) pánev a opékejte 3–4 minuty z každé strany (podle výšky masa na filetu).
  • 4
    Podávat můžete například s dušenou zeleninou a vařeným bramborem.

Líbil se vám recept Filet z lososa? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.