Rajčatové chutney

Časová náročnost: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Rajčatové čatní naservírované v malé misce Ilustrační foto: Ilizia / Shutterstock.com

Rajčatové chutney skvěle dochutí řadu pokrmů. Obecně chutney pochází z Indie a lze jej vyrobit ze všech druhů ovoce a zeleniny. Jeho příprava může být časově náročná v závislosti na použitých surovinách, které je potřeba pořádně povařit, aby měly měkkou pastovitou konzistenci.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Vše smíchejte a přiveďte k varu v 4–6 litrovém hrnci s těžkým dnem.
  • 2
    Poté snižte na mírný plamen a nechte vařit 2 hodiny nebo do mírného zhoustnutí (často míchejte, aby se směs nepřipálila).
  • 3
    Podle chuti okořeňte.
Tip

Tento druh chutney můžete použít třeba i místo hořčice nebo kečupu do hamburgerů, do salátů a dalších jídel.

Líbil se vám recept Rajčatové chutney? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.