Kastrůlek s kuřetem a cizrnou

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 48 Kč
Redakce Kupi.cz
3. října 2022
Kastrůlek s kuřetem a cizrnou v bílé misce Cuketka / Kupi.cz

Kuře s cizrnou je recept jako stvořený pro chladné, deštivé dny. Na podzim navíc zužitkujete mnoho sezónních surovin, jako jsou dýně, houby nebo kořenová zelenina. Mimo sezónu pak můžete zeleninu nahradit jinou, žampiony vyměnit třeba za hlívu ústřičnou nebo použít sušené houby.

Recept kastrůlek s kuřetem a cizrnou vás vyjde na 12 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 48 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 48 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso rozpulte a osolte z obou stran. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Očištěnou dýni nakrájejte na kostky a mrkev, celer a brambory oloupejte a taktéž nakrájejte. I očistěné žampiony nakrájejte na silné plátky.
  • 2
    Rozpalte olej v hrnci a opečte v něm kuřecí maso dozlatova. Nejprve kůží dolů, poté z druhé strany.
  • 3
    Maso vyjměte z kastrolku a odložte ho stranou. Na mírném ohni orestujte cibuli a česnek, dokud nezesklovatí.
  • 4
    Přidejte nakrájenou dýni, celer, mrkev a houby. Ihned také můžete přihodit brambory, cizrnu a koření.
  • 5
    Vraťte do hrnce kuřecí maso a celou směs osolte.
  • 6
    Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu na mírném stupni. Přidejte koření a nechte vařit, dokud směs nezačne houstnout, přibližně jednu hodinu.
  • 7
    Dochuťte podle preferencí. Maso vyndejte, oberte ho od kostí a vraťte zpět do kastrolku. Jestliže chcete, aby polévka měla hustší konzistenci, můžete dýni rozmačkat vidličkou.

Líbil se vám recept Kastrůlek s kuřetem a cizrnou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat